Cum alegi trolerul de cabină sau de cală: recomandări de la experții în călătorii

Fie că este vorba despre un troler de cabină ori de un troler de cală, alegerea bagajului potrivit, care să se plieze pe dorințele și necesitățile tale se poate dovedi o provocare mare. Regulile mai stricte impuse recent de mai multe companii aeriene și produsele de proastă calitate îți pot îngreuna semnificativ misiunea de a găsi bagajul perfect. Dar cu ajutorul sfaturilor oferite de experții în călătorii vei fi pregatit așa cum se cuvine pentru toate excursiile pe care le vei face de acum încolo.

Îţi prezentăm în continuare o serie de recomandări care te vor ghida în cumpararea trolerului de cabina ori a celui de cală, în funcție de tipul de călătorie pe care îl faci. Indiferent de modelul de care ai nevoie, trebuie să ştii că principalele caracteristici pe care le îndeplinește un bagaj de  calitate sunt: rezistenţa, spaţiul generos din interior și manipularea ușoară.

Trolerul de cabina – alegerea modelului potrivit pentru o vacanţă de câteva zile

Dacă ai optat pentru un city break și nici nu ești un împătimit al shoppingului ori nu faci colecție de suveniruri, atunci nu ai nevoie de un bagaj de cală pentru câteva zile. Un troler de cabină este cea mai bună opțiune. Nu mai trebuie să faci niciun fel de măsurători fiindcă acest produs se încadrează perfect în restricțiile impuse de companiile aeriene. Totuși, ai grijă la ultimele măsuri pe care le-au luat mai multe companii aeriene low-cost în privința limitelor bagajelor de mână. Unele dintre acestea (Wizz Air și Ryanair) te lasă sa urci cu un troler la bord doar dacă ai plătit un bilet de avion de tipul Priority, altfel vei fi nevoit sa îl achiți chiar la îmbarcare.

Experții recomandă întotdeauna să investeşti în produse de calitate pentru a porni la drum fără nicio grijă. Să te simți confortabil și încrezător în călătoria pe care urmează să  o faci este tot ceea ce contează. Aşadar, alege un troler confectionat din ţesătură high tech rezistență la zgârieturi, impermeabilă, ce oferă protectie chiar și împotriva petelor.

Alte aspecte la care trebuie să fii atent atunci când cumperi un troler de cabină sunt gradul de manipulare și spațiul de depozitare. Cât timp te vei deplasa cu bagajul de călătorie după tine, vei simți cât de mult contează să fie ușor de transportat. Ca să îndeplinească această calitate, produsul trebuie să fie prevăzut cu roţi din silicon (foarte rezistente și silențioase), de preferat să aibă patru. În plus, sistemul de rotaţie de 360 de grade va fi un adevărat aliat.

Într-un model de troler generos la capitolul depozitare merită mereu să investeşti mai mult. Vei fi încântat să descoperi cât de utile sunt produsele cu compartimente spaţioase, prevăzute cu buzunare speciale pentru depozitarea hainelor și a încălţămintei și chiar a laptopului ori a tabletei. Multe firme care activează în acest domeniu se gândesc din ce în ce mai mult la necesitățile călătorului modern.

Alege-ţi trolerul de călătorie de pe Valigeria.ro și vei avea alături de tine un aliat care să te însoţească în multe călătorii de acum încolo.

Trolerul de cală – caracteristicile pe care trebuie să le bifeze

În cazul în care te așteaptă o călătorie mai lungă, atunci trebuie sa iei în considerare ca vei avea nevoie de bagaj de cală. Produsele potrivite sunt trolerele medii ori trolerele mari, în funcție de cât timp vei fi plecat, de activitatea și de necesitățile tale. Aceasta opțiune ar putea fi potrivită și atunci când pleci cu familia și ai nevoie de un bagaj mai încăpător, care să îţi permită să te organizezi mai bine.

Este important să alegi un model ușor de manevrat, încăpător și versatil, neapărat realizat din materiale rezistente la uzură. Nu de puține ori s-a întâmplat ca genţile lăsate la cală să aibă de suferit din cauza condițiilor de transport.

Cu siguranța și calitatea materialelor are un cuvânt greu de spus într-o astfel de situație. Așadar, investește, fără să stai pe gânduri, într-un troler mediu ori mare care este confecționat din materiale rezistente, cu fermoar rezistent și care este securizat cu cifru în triplă combinaţie și sistem TSA (Transportation Security Administration – un sistem acceptat și aprobat de către Departamentul de Siguranţă al Statelor Unite ale Americii). Spre exemplu, policarbonatul este un material rezistent la șocuri și presiuni extrem de mari, dar și super elastic în același timp. Acesta are capacitatea să revină la forma inițială în cazul unui impact puternic.

Pentru o manevrare cât mai uşoară, cumpără un produs cu două mânere fixe, unul situat în partea de sus a bagajului, iar celălalt pe partea laterală. Se va dovedi o investiţie inteligentă la drum lung. De un real ajutor se va dovedi și un troler dotat cu patru roţi de înaltă calitate ce permit rotirea la 360 de grade.

Pentru tine ce criterii sunt importante atunci când alegi un troler de cabină ori un troler de cală?

Sursa: pixabay.com

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*