Planificarea financiară – cum să ai grijă de banii tăi pentru a nu duce niciodată lipsă de ei

Mulţi oameni în vârstă de 50 de ani se simt ca la 40 de ani, în timp ce persoanele de 60 de ani se simt ca de 50. Este adevărat, majoritatea oamenilor trăiesc mai mult decât în vremurile în care eram bântuiţi de războaie sau boli, ceea ce înseamnă că este mai important ca oricând să luaţi în considerare o planificare financiară cât mai minuţioasă şi să vă gestionaţi strategic finanţele pentru a vă bucura şi pentru a profita pe deplin de anii de aur.

Ce înseamnă planificare financiară şi ce presupune?

Chiar dacă vă simţiţi sănătoşi şi în formă maximă la vârsta de 50 de ani, tot este indicat să luaţi în calcul o planificare financiară. Timpul joacă un rol important în ceea ce priveşte veniturile personale şi, pe măsură ce vă apropiaţi de anii de pensionare, trebuie să anticipaţi în mod deliberat situaţia financiară şi să determinaţi dacă veţi avea suficiente fonduri pentru a vă putea întreţine după încetarea muncii.

Dacă veţi acorda timp şi vă veţi gândi în detaliu la situaţia personală financiară şi la stilul de viaţă, veţi obţine o imagine de ansamblu asupra finanţelor curente. Conştientizarea financiară vă ajută să vă clarificaţi obiectivele şi să vă redirecţionaţi concentrarea asupra planificării viitorului dumneavoastră.

Veniturile curente şi stilul de viaţă pot prezice viitorul

Majoritatea persoanelor lucrează din greu toată viaţă, astfel încât îşi doresc ca în anii de pensionare să se poată bucura de tot ceea ce nu s-au bucurat cât au muncit. Totuşi, nimeni nu se poate bucura de anii de pensionare dacă nu deţine fondurile necesare pentru a-şi menţine stilul de viaţă, dar şi pentru a se distra, pentru a călători şi pentru a socializa cu familia şi cu prietenii.

Planificarea strategică a fondurilor implică investiţii constante pentru a creşte veniturile nete în avans. Bugetarea pentru a vă permite stilul personal de viaţă şi pentru a avea destui bani de investit fac parte din această planificare strategică.

Cele mai multe persoane cu vârsta de 50 de ani doresc să îşi menţină sau să îşi îmbunătăţească stilul de viaţă. Este firesc să vă străduiţi să vă îmbunătăţiţi stilul de viaţă, deoarece veţi avea mai mult timp pentru a face lucrurile pe care le iubiţi. Prin urmare, va trebui să vă menţineţi sau să vă dezvoltaţi portofoliul de investiţii, iar dacă aveţi puncte ANRP, cel mai bun moment pentru a vinde puncte ANRP este în preajma vârstei de 50 de ani. Ideal, anii de pensie trebuie să vă găsească cu planificarea financiară efectuată şi cu toate calculele în regulă.

De asemenea, nimeni nu îşi doreşte să rămână fără bani. Persoanele care trebuie să continue să lucreze după vârsta normală de pensionare sau cele care trebuie să apeleze la copii pentru ajutor suferă de anxietate, stres şi de multe alte afecţiuni medicale. Investiţiile sau acţiunile inteligente, cum ar fi vinderea punctelor ANRP în cele mai bune condiţii sau tranzacţionarea punctelor ANRP, vă pot ajuta să vă asiguraţi suficiente fonduri pentru anii de pensie.

Fie că doriţi să vă menţineţi sau să vă îmbunătăţiţi stilul de viaţă, fie că doriţi să vă extindeţi fondurile, este important să ştiţi cât mai precis care sunt veniturile dumneavoastră curente, ce bunuri aveţi şi care sunt cheltuielile dumneavoastră, atât cele necesare, cât şi cele mai frivole.

Planificarea financiară trebuie efectuată cu cât mai multă atenţie şi responsabilitate pentru a preveni greşelile financiare şi pentru a vă dezvolta astfel un portofoliu financiar care vă va influenţa în mod semnificativ calitatea vieţii şi succesul financiar. Luaţi în considerare contactarea unui consultant profesionist pentru a discuta modalităţi prin care să vă organizaţi finanţele, să economisiţi bani şi să faceţi investiţii profitabile astfel încât să vă maximizaţi rentabilitatea financiară.

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*