Cum îți amenajezi dormitorul ca o cameră de hotel: 5 idei

Dormitorul este spațiul în care ne regăsim odihna și liniștea, iar acest lucru impune o amenajare specială a spațiului. Pentru foarte multe persoane amenajarea camerelor de hotel este un reper în ceea ce privește amenajarea personală a dormitorului, așa că dacă și tu vrei un dormitor amenajat în acest fel avem pentru tine câteva idei care te pot ajuta în demersul tău.

Amenajează peretele din spatele patului

Ai observat că peretele din spatele patului arată întotdeauna impecabil și că acest lucru are efect asupra aspectului întregii camere? Ei bine poți obține același efect vizual și în dormitorul tău, prin placarea peretelui cu piatră naturală și mozaic. Aceste amenajari cu mozaic din piatra naturala vor influența percepția ta asupra spațiului de dormit, oferindu-ți o puternică senzație de relaxare. Pentru că vorbim despre piatra naturală este cunoscut faptul că aceasta aduce un strop din liniștea naturii în casa ta, însă deopotrivă ea te va ajuta să îți amenajezi spațiul astfel încât să te poți bucura de un aspect deosebit, unic, exact ca într-o cameră de hotel.

Amenajează pardoseala cu piatră naturală

Piatra naturală poate fi folosită de asemenea și pentru placarea pardoselilor și a pereților, mai ales în zonele de bucătărie și baie, însă trebuie să ai în vedere faptul că pentru suprafețe traficabile vei avea nevoie de piatră naturală rezistentă, sub formă de plăci. Pardoselile realizate din piatră naturală sunt deosebit de estetice și de luxoase, iar dormitorul tău va arăta cu adevărat minunat dacă alegi să utilizezi piatra naturală în amenajări interioare. În plus piatra naturală se curăță cu ușurință, așa că nu vei întâmpina nicio problemă la nivel de curățare și mentenanță.

Alege un pat de dimensiuni potrivite

Dacă vrei ca dormitorul tău să arate exact ca o cameră de hotel, atunci ar trebui să ai în vedere și achiziționarea unui dormitor potrivit. Patul este elementul central al dormitorului, așa că alege un pat suficient de mare pentru numărul de persoane care îl vor folosi. Dispunerea patului trebuie făcută central, astfel încât să asiguri accesul pe ambele laturi ale patului, dar și în fața acestuia, în zona destinată picioarelor.

Unul dintre cele mai importante aspecte în cazul camerelor de hotel este faptul că oferă foarte mult spațiu de mișcare. Pentru a obține un aspect similar, ar trebui să implementezi și tu aceeași amplasare a mobilierului, astfel încât să îți creezi aceeași senzație de loc suficient în dormitorul tău.

Utilizează mobilier cât mai puțin

Dincolo de amenajarea camerelor de hotel, care respectă tipare foarte riguroase, ar trebui să știi că există o regulă nescrisă a amenajărilor interioare ce impune folosirea a cât mai puțin mobilier în dormitor. Practic, îți va fi necesar doar un dulap și noptierele propriu-zise, pentru că dormitorul este de fapt o cameră de odihnă și nu una în care să stochezi cât mai multe lucruri.

Specialiștii în amenajări interioare ne atrag atenția asupra faptului că de multe ori avem tendința să greșim și să supraaglomerată spațiul aferent dormitorului, astfel încât acesta devine la un moment dat neatrăgător și neîncăpător. O cameră dezorganizată va avea un impact destul de neplăcut la nivelul creierului, care va percepe camera ca fiind neodihnitoare.

Alege perdele și draperii asortate

Felul în care lumina interacționează cu dormitorul tău are implicații asupra aspectului. Folosește perdele și draperii în nuanțe pline de viață, albe chiar, care să confere camerei tale un efect liniștitor.

 

Dormitorul este foarte important și ar trebui să îți amenajezi într-un mod cât mai aerisit, astfel încât să te poți bucura de odihnă. Ia în calcul aspectele de mai sus și amenajează-ți un dormitor pe placul tău, care să semene cât mai mult cu o cameră de hotel.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/w72a24brINI

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*