Cetatea Sucidava din orașul Corabia, județul Olt

Foarte aproape de Dunare, cetatea Sucidava din Corabia este un loc destul de important din punct de vedere istoric si cultural.

Cine nu cunoaste istoria Sucidavei, candva capitala triburilor dacice ale sucilor? Cetatea se afla astazi situata in orasul Corabia, pe ruinele fostului sat Celeiu. Cu toate acestea, zidurile cetatii nu au fost bine conservate, de aceea astazi mai pot fi privite doar niste ruine, ziduri cu opt turnuri.

In regiune, cercetatorii au mai descoperit baile romane, denumite thermae, cateva strazi pavate, dar si o bazilica paleocrestina din secolul V-VI. Insa, frumusetea cetatii se face remarcata prin maretia fantanei secrete, o inventie ce avea destinatia de a aproviziona cu apa intreaga cetate in cazul unor invazii sau atacuri straine. Fantana Secrete se pastreaza si astazi ca si cum anii si rautatea oamenilor nu ar fi atins-o niciodata. Fantana are o adancime de 18 metri, drumul din cetate si pana la ea se facea printr-un coridor secret.

Fantana Secreta a fost ridicata din ordinul Imparatului Iustinian, fiind unica in Europa, pastrand o parte importanta din istoria timpurilor bizantine. Apele sale pot fi consumate si astazi, fiind potabile.

Legenda:

Localnicii sunt de parere ca apele sale sunt miraculoase si mentin prosperitatea si iubirea in cuplurile proaspat casatorite. De aceea, fetele ce se casatoresc vin imediat dupa nunta pe culoarul secret si iau apa pe care o consuma în familie. In acest fel, iubirea lor se pastreaza destul de pura si neatinsa tot restul vietii. Si cei care nu isi gasesc perechea incearca apele miraculoase ale fantanii pentru a se putea casatori mai apoi.

cetatea-sucidava-din-orasul-corabia-flickrIstoric Cetatea Sucidava din Corabia:

Obiective principale de vizitat la Cetatea Sucidava:

Program de vizitare Cetatea Sucidava:

Tarif vizitare Cetatea Sucidava:

În apropiere de Cetatea Sucidava mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

Contact Cetatea Sucidava din Corabia:

Tel: –

Email: –

Web: –

Adresa Cetatea Sucidava din Corabia:

Localitate: –

Strada: -nr. –

GPS: –

Cum se ajunge la Cetatea Sucidava:

Galerie foto Cetatea Sucidava din Corabia:

Ai vizitat Cetatea Sucidava?

Ce ți-a plăcut cel mai mult la Cetatea Sucidava?

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*