Vacanțele în camping sunt absolut minunate și sunt un prilej fantastic de a aduna amintiri de neuitat. Fie că organizați o astfel de vacanță în cuplu, în familie cu tot cu cei mici sau alături de prieteni și de copiii lor, o vacanță în camping este sinonim cu distracția fără limite, cu libertatea și cu zeci de opțiuni de petrecere a timpului. În plus, o vacanță în camping – mai ales dacă ați mai fost în astfel de vacanțe și ați achiziționat deja lucrurile de bază – este mult mai ieftină decât ieșirile de weekend sau concediile care implică cazare la hotel și mese la restaurant.
Pe de altă parte, o vacanță în camping necesită destul de multă organizare. Pentru a vă simți de minune la cort, pentru a avea aproape tot confortul pe care l-ați avea și la un hotel și pentru a nu vă lipsi nimic, este necesar să investiți timp și răbdare în planificare. Organizarea lucrurilor de care veți avea nevoie, pregătirea în mare a hranei, pregătirea mașinii și a multor altor lucruri reprezintă pași pe care trebuie să îi parcurgeți pentru ca, odată ajunși la locul de camping, să înceapă distracția și relaxarea.
Iată mai jos câteva sfaturi de organizare și o listă cu lucruri pe care ar fi bine să nu le uitați acasă.
Când să plecați în camping?
În primul rând, trebuie să vă gândiți la o dată cât mai convenabilă pentru concediu. Zonele de camping se pot aglomera foarte rapid, așa că trebuie să vă gândiți la o dată strategică. Dacă organizați un camping de weekend, încercați să plecați mai devreme în ziua de vineri sau chiar de joi pentru a prinde un loc în zona de camping, pentru a evita traficul, dar și pentru a monta cortul înainte de a se întuneca.
Invitați prieteni
Campingul în cuplu sau cu copiii este minunat, dar astfel de vacanțe vor fi și mai plăcute, distractive și relaxante dacă veți merge și cu alți prieteni sau, eventual, cu o familie cu copiii. Cei mici se vor distra de minune împreună și nu se vor plictisi, în timp ce adulții vor avea parte de propria lor porție de distracție, râsete și voie bună.
Verificați toate echipamentele de care veți avea nevoie
Sunt nenumărate lucruri de care veți avea nevoie pentru o vacanță în camping, indiferent de cât de lungă sau scurtă va fi. De aceea, pentru a nu avea surprize la fața locului, verificați acasă în ce stare se află cortul, aragazul, lanternele și toate celelelalte echipamente de bază.
Pregătiți mâncarea
Cel mai indicat ar fi să întocmiți o listă cu ce intenționați să mâncați la fiecare masă în fiecare zi. Va trebui să achiziționați alimente pentru mic dejun, prânz, cină și eventual gustări. Nu uitați de snacksuri, semințe, alune și orice altceva obișnuiți să ronțăiți. După întocmirea listei și achiziționarea produselor, pregătiți în mare hrana. De exemplu, puteți spăla și tăia legumele, puteți marina carnea, puteți pregăti frigărui sau, dacă obișnuiți să consumați cartofi copți, puteți deja să împachetați cartofii în folie. Odată ajunși în camping, vă veți bucura că ați făcut toate aceste lucruri mărunte acasă. Când împachetați hrana și pregătiți deja lada frigorifică, gândiți-vă cum veți servi fiecare masă, astfel încât să nu uitați condimentele și ustensilele necesare, scobitorile, șervețelele sau deschizătorul de conserve.
Ce lucruri sunt absolut necesare pentru o vacanță în camping?
Trebuie să vă așteptați la bagaje destul de voluminoase pentru o vacanță în camping, însă distracția va recompensa toată această pregătire temeinică. În primul rând, pentru campare veți avea nevoie de cort și de toate piesele corespunzătoare, de o amprentă pentru cort, de o extra-prelată sau un baldachin, de un sac de dormit pentru fiecare persoană, împreună cu o saltea, perne și pături suplimentare. Veți avea nevoie de un set de reparare a saltelei sau cortului. Scaunele rabatabile, mesele extensibile, lanternele, felinarele și bateriile sunt, de asemenea, de mare ajutor.
Pentru prepararea hranei veți avea nevoie de un aragaz de camping, de combustil pentru aragaz, de chibrite sau brichetă, de lemne de foc, de tigaie, oală, presă franceză sau aparat de cafea portabil, tirbușon și șervețele. Pentru împachetarea, depozitarea și servirea preparatelor veți avea nevoie de saci menajeri, pungi, folii alimentare, cutii carton, farfurii, boluri, tacâmuri, cuțite, spatulă, lingură de gătit, tocător, ladă frigorifică, gheață și sticle de apă.
În ceea ce privește hainele, veți avea nevoie de îmbrăcăminte de zi și de noapte, costume de baie, pelerină de ploaie, pulovere pentru seară, dar și de încălțăminte ușoară, pantofi pentru drumeții sau încălțăminte impermeabilă. Nu uitați de protecția solară, de periuță de dinți și de articole de toaletă, de un aparat împotriva insectelor, de o trusă de prim ajutor și de medicamente, dacă trebuie să respectați o prescripție medicală.
În cele din urmă, ar fi minunat să aveți un aparat foto, o hartă sau câteva informații despre zona de campare, de biciclete, jucării pentru copii și, dacă mergeți împreună cu prietenul necuvântător, nu uitați de lucrurile și de hrana sa.