Cum știi dacă cartușele compatibile sunt potrivite pentru imprimanta ta?

Cartușele compatibile sunt cele reproduse de companiile terțe, după modelul original, și reprezintă o opțiune destul de bună, mai ales dacă vorbim de costuri. Cartușele compatibile sunt mult mai ieftine decât cele originale și te pot ajuta să îți faci treaba la fel de bine ca cele OEM (originale). Există câteva lucruri la care trebuie să te gândești pentru a determina dacă acestea sunt sau nu potrivite pentru imprimanta ta și pentru nevoile tale.

Cum știi dacă sunt potrivite pentru tine cartușele compatibile?

Nu trebuie să iei în considerare doar imprimanta și recomandările producătorului în momentul în care alegi cartușele potrivite, ci și profilul tău de utilizator. În cele mai multe cazuri, acesta determină tipul de cartuș de care ai nevoie. Există câteva întrebări la care trebuie să răspunzi pentru a contura acest profil de utilizator și pentru a vedea dacă într-adevăr cartușele compatibile îți pot satisface nevoile la standarde înalte. Iată care sunt acestea:

  • Cât de des folosești imprimanta?

O întrebare aparent banală, însă răspunsul te va ajuta să iei cea mai bună decizie. Dacă folosești imprimanta ocazional, atunci un cartuș compatibil s-ar putea să fie mai mult decât suficient pentru a-și îndeplini scopul. În schimb, dacă plănuiești să folosești des imprimanta, cum ar fi zilnic, poate ar fi mai bine să te orientezi către un cartuș original, însă acest lucru depinde și de tipul printului, și așa ajungem la cea de-a doua întrebare.

  • Ce vrei să printezi?

Calitatea imprimării este cea care determină în proporție destul de mare tipul cartușului pe care ar trebui să îl folosești. Dacă printezi doar documente și imagini simple, atunci și un cartuș compatibil va face acest lucru la standarde destul de înalte. Dacă în schimb ai nevoie de imprimantă pentru printarea unor imagini complexe sau chiar a fotografiilor, atunci doar un cartuș original îți poate oferi calitatea dorită. 

  • Cât de mult vrei să investești în imprimantă și în cartușe?

Există persoane care nu au nevoie neapărat de o calitate superioară a imprimării, însă vor ca imprimanta lor să aibă o durată de viață cât mai mare, și atunci aleg cartușele originale. În momentul în care alegi cartușele compatibile, ar trebui să ai în vedere anumit lucruri. Spre exemplu, dacă folosești imprimanta destul de rar, s-ar putea să fie o problemă un cartuș compatibil pentru că tușul s-ar putea usca și ar putea afecta și buna funcționare a imprimantei. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că cerneala folosită la cartușele compatibile nu are în componența sa o substanță concepută pentru a preveni uscarea tușului, așa cum se întâmplă în cazul cartușului original, din considerente de costuri. Mai mult decât atât, se recomandă ca în cazul folosirii cartușelor compatibile, o dată la câteva schimbări să fie folosite cartușe originale, acestea având capacitatea de a curăța și de a lubrifia capetele de printare, prelungind în acest fel și durata de viață a imprimantei.

În funcție de răspunsul la aceste întrebări, poți lua cea mai bună decizie atunci când vine vorba de schimbarea cartușului imprimantei. Ca o recapitulare, ar trebui să reții că folosești imprimanta frecvent, mai mult pentru imprimarea documentelor, atunci poți opta fără niciun fel de problemă pentru niște cartușe compatibile. În schimb, dacă vrei să printezi fotografii sau imagini mai complexe, ai nevoie de cartușe originale pentru că doar acestea îți pot oferi calitatea necesară.

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*