Locuri turistice din România care merită vizitate:

Locuri de vis, unde să te odihnești vara în România

Vezi unde poți să te odihnești vara în România. Cele mai bune locuri de relaxare la mare și la stațiunile balneare din țară. Locații potrivite pentru excursii estivale.

România ne oferă oportunități unice de odihnă pe timp de vară: de la activități în aer liber și de admirare a frumuseților naturii, până la locuri de vis și excursii faine. Iată o listă cu cele mai bune locuri de relaxare din țară, pe care le poți vizita în sezonul estival:

Defileul Bicazului

Situat în partea de est a Munților Carpați, este cel mai lung și cel mai adânc defileu din această țară. Aici curge râul de munte cu același nume. Cicliştii extremi vor aprecia serpentina montană care se întinde pe 8 km de-a lungul stâncii defileului. Din 2004, defileul este un parc național, iar în timpul lunilor de vară, alpiniștii experimentați se îndreaptă aici pentru a se bucura de priveliștea uluitoare de la o înălțime de 300 m. De asemenea, abundența peșterilor din pereții munților înalți atrage speologii și naturaliștii aventuroși, care n-ar ezita o plimbare prin pădurile pline de mistreți, lupi și urși bruni. În rezervație există și două lacuri de munte, unul dintre ele fiind cel mai mare lac de acumulare din țară.

Aventura Parc din Brașov

Este dotat cu trasee pentru toate vârstele și nivelurile de îndemânare. Suprafața mare și distanța pistelor una de cealaltă permite vizitatorilor să se bucure de odihnă și să nu fie aglomerate. Biletele de intrare destul de accesibile îți dau dreptul la 3 ore de plăcere extremă. Prețul biletului include mănuși de protecție și unguent împotriva vânătăilor. Parcul este situat la marginea orașului, lângă grădina zoologică din Brașov.

Transfăgărășan

Drumul de munte a fost construit din ordinul lui Nicolae Ceaușescu în anii ‘70 ai secolului trecut. În acest moment, este al doilea drum de munte ca înălțime din România după Drumul Transalpin și este una dintre cele zece principale atracții ale țării. Cel mai înalt punct de pe pistă ajunge la 2024 de metri. Autostrada traversează lanțul munților Făgăraș, de unde și numele Transfăgărășan. Este deschisă în perioada 30 iunie – 1 noiembrie, dar datele pot varia în funcție de vreme. 

Obiectivul inițial era folosirea drumului în scopuri militare, dar această idee nu s-a justificat. Nu numai că au murit mulți oameni în timpul construcției, dar s-a dovedit că întreținerea lui e prea scumpă.

Parcul Herăstrău

Pasionații de ciclism pe îndelete vor adora Parcul Herăstrău, situat în nordul Bucureștiului. Aleile și băncile bine întreținute ocolesc apele limpezi ale lacului cu același nume. Iar pentru iubitorii unei vacanțe liniștite, aici există Muzeul în aer liber al Satului. Tineretului activ le va plăcea maim ult a doua parte a parcului, dotată cu terenuri de tenis, o stație de bărci și un serviciu de închiriere de biciclete. Iar în afara parcului există cafenele și restaurante pentru cei obosiți și înfometați.

Paradisul Acvatic

Cel mai bun parc acvatic din țară este Paradisul Acvatic, situat în Brașov și ocupând 24.000 km. Două zone ale parcului, deschise și închise, oferă vizitatorilor piscine, tobogane cu apă, căzi cu hidromasaj și grote. Fanii activităților în aer liber vor aprecia sala de fitness spațioasă, terenurile de volei și fotbal, precum și o sală de relaxare.

Rezervația de urși Libearty

Puteți face cunoștință cu minunata lume a animalelor în rezervația urșilor Libearty din Zărnești. Este una dintre cele mai neobișnuite din țară. În acest centru zoologic nu veți vedea voliere și cuști clasice, urșii și alte animale trăind într-o pădure adevărată, a cărei suprafață este de câteva zeci de hectare. Unii urși nu se tem deloc de oameni și le demonstrează cu bucurie talentele artistice. Pe lângă urși, în rezervație trăiesc măgari, cai sălbatici și lupi. Rezervația este incredibil de frumoasă, iar atât adulții, cât și copiii vor avea o mulțime de impresii vizitând-o.

Stațiuni pe litoral

Una dintre cele mai bune stațiuni la mare este Costinești, situată între Tuzla și Olimp. Aici există multe hoteluri diferite, cluburi, terenuri de sport, studiouri de muzică, săli de expoziție și diverse activități.

Cea mai luxoasă stațiune din țară este Neptun-Olimp. Este situată pe teritoriul pădurii Comorova. Aici sunt hoteluri și restaurante șic, o plajă magnifică, natură pitorească și o mulțime de diverse distracții. Foarte populară stațiune e Saturn. De asemenea, are tot de ce ai nevoie pentru un sejur bun, dar cel mai important, prețurile sunt destul de rezonabile, iar serviciul este excelent.

Cea mai faimoasă, și în același timp, cea mai mare stațiune românească este Mamaia. Majoritatea hotelurilor sunt situate la câțiva pași de mare. Reprezintă și cea mai veche stațiune românească, fiind înființată în 1906. Stațiunea are o infrastructură bine dezvoltată, o selecție largă de locuințe, divertisment, cafenele, restaurante și, în același timp, se dezvoltă constant. Prețurile în Mamaia sunt cu 15-30% mai mari decât în ​​alte stațiuni din România.

Locația are, de asemenea, o serie de atracții interesante. Unul dintre ele este parcul acvatic Aqua Magic, care se întinde pe o suprafață de 2,7 hectare și este situat în aer liber. Pe teritoriul său există divertisment pentru vizitatori de diferite vârste. În plus, turiștii nu ratează ocazia de a merge cu telecabina locală, ceea ce face posibil să te bucuri de panorama pitorească de la o înălțime de aproximativ 50 de metri. Mai mult, puteți vizita și delfinariul local.

Stațiuni balneare

La o altitudine de 564 de metri deasupra nivelului mării se află stațiunea Covasna. În primul rând, este specializată în tratamentul bolilor sistemului cardiovascular. Este cunoscută pentru proprietățile sale curative de multe secole și nu întâmplător se numește o stațiune cu o mie de izvoare curative. Din orașul Brașov, se află la o distanță de 60 de kilometri.

Vorbind în special despre tratament, principala specializare a stațiunii este tratamentul unor astfel de boli precum ischemia, infarctul miocardic, hipertensiunea arterială, bolile sistemului nervos periferic. Tot la Covasna se tratează cu succes bolile tractului digestiv, în special ulcerele cronice ale duodenului și stomacului, precum și gastritele cronice cu aciditate ridicată.

Accentul principal în tratamentul diferitelor tipuri de boli este pus pe nămol, ape minerale, mufete speciale cu dioxid de carbon și un climat favorabil în general. Mofetele sunt astfel de băi carbonice uscate, a căror utilizare duce la extinderea vaselor de sânge și, ca urmare, la o îmbunătățire a funcționării inimii.

O altă stațiune balneologică recomandată este Băile Olănești, situată în Carpații Meridionali la o altitudine de 450 de metri deasupra nivelului mării. Este considerată una dintre cele mai faimoase și populare atât în ​​rândul locuitorilor țării, cât și în rândul străinilor. Prima mențiune despre oraș datează din 1527, iar izvoarele minerale sunt folosite în tratarea diferitelor boli de mai bine de 250 de ani (izvoarele minerale sunt folosite în tratament încă din 1760).

În prezent, pe teritoriul stațiunii sunt 30 de izvoare. Unele dintre ele conțin apă, care ajută la îndepărtarea nisipului și a pietrelor din corp. Apa este folosită și în tratarea celor mai complexe dermatite.

0 0 voturi
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vedeti toate comentariile
Distribuie: