Parastas – de ce să apelezi la firmele de servicii funerare?

Parastas – de ce să apelezi la ajutorul firmelor de servicii funerare? Care este ajutorul pe care l-ai putea primi și care sunt avantajele?

După pierderea unei persoane dragi, unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont se referă la parastas. Parastasul este un mod armonios prin intermediul căruia poți cinsti amintirea persoanei care a trecut în neființă.

Totodată, atât prin intermediul rugăciunilor pe care le rostești în amintirea persoanei în cauză, cât și prin intermediul parastasului, îi transmiți persoanei decedate toate gândurile tale pline de speranță și de credință. În sine, ceea ce reușești să îi transmiți prin intermediul rugăciunilor și al parastasului poate fi un real ajutor pentru persoana decedată, atunci când va veni momentul să se afle în fața propriei ei judecăți, pentru a afla dacă va intra în Împărăția Domnului pentru a-și face somnul de veci, dincolo de moarte.

Tocmai din aceste motive, parastasul este un aspect de care trebuie neapărat să ții cont după decesul unei persoane și care merită toată atenția ta. Parastasul poate fi atât de dulce, cât și de post, în raport cu perioada în care trebuie să fie realizat. Dacă este parastas de post sau de dulce vei putea afla verificând calendarul creștin ortodox. Totodată, parastasul trebuie realizat la anumite perioade fixe de la decesul unei persoane, precum:

  • Parastasul din cea de-a treia zi, adică din ziua înmormântării;
  • Parastas de 9 zile;
  • Parastas de 40 de zile;
  • Parastas de 3 luni;
  • Parastas de 6 luni;
  • Parastas de 9 luni;
  • Parastas de 1 an;
  • Parastas de 7 ani.

Fiecare parastas îți solicită să îți îndrepți atenția către anumite aspecte, în funcție de cât timp a trecut de la decesul persoanei dragi pentru tine. Spre exemplu, la parastasul de 1 an trebuie să oferi haine spre pomană unei persoane, ceea ce nu ți se solicită la fiecare parastas pe care trebuie să îl realizezi. Cu toate acestea, parastasul de post sau de dulce necesită respectarea și includerea acelor alimente și preparate de mâncare care să corespundă perioadei.

Tocmai de aceea, astăzi vom vorbi despre ce poți găti atunci când parastasul este în perioada de post. Știm că este un moment copleșitor și că trebuie să asimilezi multe informații, pentru că timpul este foarte trecător și deciziile nu pot fi amânate, tocmai de aceea scriem astăzi acest articol și te invităm să rămâi alături de noi pentru a afla ce poți găsi dacă parastasul este de post. Totodată, este bine de știut că parastasul include mult mai multe elemente, în afară de diferitele preparate și mâncăruri pe care le oferi spre pomană. Coșul de colivă, sticla de vin, lumânările, coliva și paharele sau farfuriile sunt doar câteva dintre elementele ce trebuie incluse în pachetul oferit spre pomană la parastas.

Din acest motiv, este bine de știut că firmele de servicii funerare te pot ajtua în acest sens! Gama lor de servicii este foarte extinsă, tocmai din acest motiv, ei îți pot oferi aceste elemente care să te ajute să organizezi un parastas cum se cuvine pentru persoana decedată. În acele momente, firmele de servicii funerare pot reprezenta un real ajutor, fiindcă îți pot oferi și îți pot pune la dispoziție toate obiectele și accesoriile de care ai nevoie, iar mai mult de atât, nu va mai trebui să organizezi singur totul și vei avea câteva momente de liniște, în care vei putea lua o gură de aer proaspăt, încercând să înțelegi ce se întâmplă.

Nu trebuie să treci singur prin acele momente, nu trebuie să le faci singur pe toate și este bine să ști că firmele de servicii funerare pot fi alături de tine și îți pot oferi cel mai mare sprijin. Apelează cu încredere la firmele de servicii funerare și alege să primești ajutorul pe care îl meriți.

 

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*