Locuri turistice din România care merită vizitate:

Kriptomat obține statutul de VASP în Spania

PLATFORMA Kriptomat a FintechX OÜ a fost înregistrată ca furnizor de servicii de active virtuale de către Banco de España, banca națională a Spaniei. Kriptomat este una dintre cele cinci entități nerezidente care înregistrează servicii de schimb și custodie de criptomonede în țară.

Acesta este unul dintre cei mai mari pași ai anului spre viziunea Kriptomat de a fi recunoscută ca platforma cripto numărul unu în Europa.

 

Cu o populație de peste 45 milioane de locuitori, Spania găzduiește peste 1 milioane de deținători de criptomonede. Dar până acum, companiile cripto nu aveau orientări explicite pentru a opera în țară în mod legal. Obținerea statutului de VASP de către Kriptomat  înseamnă că clienții spanioli au acum o platformă sigură, ușor de utilizat, complet reglementată pentru cumpărarea, vânzarea și investirea în criptomonede.

 

„Această realizare, care ne permite să oferim servicii cripto clienților din Spania, este punctul culminant al unui efort lung și solicitant”, a declarat Dejan Davidovic,  Chief Operating și Integrity Officer al Kriptomat Group. „Aceasta reprezintă o dovadă tangibilă a angajamentului nostru față de respectarea reglementărilor în Europa și în întreaga lume. Și deschide lumea tranzacțiilor sigure și reglementate cu criptomonede pentru milioane de consumatori spanioli.”

 

În calitate de furnizor înregistrat de active virtuale, Kriptomat se supune reglementărilor împotriva spălării banilor și finanțării terorismului ale băncii centrale spaniole, precum și orientărilor privind publicitatea și comunicarea creată de Comisión Nacional del Mercado de Valores, agenția guvernamentală responsabilă cu reglementarea piețelor valorilor mobiliare.

 

„Felicităm autoritățile spaniole pentru recunoașterea importanței criptomonedelor și a necesității de a proteja consumatorii prin emiterea de orientări detaliate și realiste pentru afacerile cripto”, a declarat Davidovic. „Așteptăm cu nerăbdare să consolidăm relația noastră excelentă cu autoritățile spaniole de reglementare în anii următori”.

Utilizatorii spanioli de criptomonede și alte persoane interesate să verifice statutul Kriptomat în Spania pot verifica registrul Băncii Spaniei, unde Kriptomat este listat ca entitate D718. Registrul conține doar 44 de companii. Kriptomat este singura companie estoniană listată și una dintre cele cinci entități nerezidente înregistrate atât pentru servicii de schimb, cât și pentru servicii de custodie.

 

“Statutul VASP în Spania demonstrează angajamentul nostru profund în a face din platforma Kriptomat o destinație de încredere pentru utilizatorii de criptomonede oriunde facem afaceri – și o inspirație provocatoare pe care alte platforme pot să o urmeze,” a spus Davidovic.

 

Despre Kriptomat

 

Inființat în 2018, Kriptomat a revoluționat lumea criptomonedelor prin introducerea celei mai simple platforme din Europa. Kriptomat face finanțarea digitală simplă, astfel încât toată lumea, de pretutindeni, să poată accesa libertatea, corectitudinea și împlinirea pe care o reprezintă sectorul cripto. Sute de mii de clienți din întreaga Europă au încredere în Kriptomat atunci când își construiesc și administrează portofoliile cripto.

0 0 voturi
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vedeti toate comentariile
Distribuie: