Pârtia Prislop sau cum să practici sporturile de iarnă la înălțime

Iarna se apropie cu pași repezi, iar pasionații de sporturi de iarnă abia aștept să își scoată echipamentele de schi și să fugă către cea mai apropiată pârtie. În ultimii ani, Maramureșul a devenit o destinație din ce în ce mai vizitată pentru multitudinea de pârtii care se regăsesc în această zonă și pentru posibilitatea practicării sporturilor de iarnă. Astăzi vrem să îți propunem o pârtie deschisă recent, dar care se bucură deja de multă popularitate, fiind de multe ori considerată drept ”cea mai frumoasă pârtie din Maramureș”. Este vorba de pârtia Prislop, o pârtie care la începutul anului acestuia a fost favorita pasionaților de sporturi de iarnă care au vizitat zona Maramureșului.

Pârtia Prislop sau cum să practici sporturile de iarnă la înălțime_1

Picture 1 of 10

Pârtia Prislop este situată la o altitudine de 1.400 de metri și are o lungime de 1.100 de metri. Probabil cel mai mare avantaj al acestei pârtii este faptul că are zăpadă naturală 100%, nefiind nevoie de tunuri de zăpadă artificială pentru a oferi condițiile optime de schiat turiștilor, ci doar o minimă întreținere a zăpezii. Momentan, pârtia se adresează doar persoanelor care au o anumită experiență în domeniul sporturilor de iarnă, însă, începătorii își pot încerca norocul pe această pârtie atâta timp cât scapă de frică și lasă loc adrenalinei. Fiind deschisă doar la începutul acestui an, pârtia Prislop încă mai are multe de îmbunătățit, printre planurile de viitor numărându-se amenajarea unor pârtii cu nivele diferite de dificultate, astfel încât schiorii să își poată alege pârtia în funcție de gradul de dificultate dorit.

Toți cei care au mers la pârtia Prislop să schieze s-au arătat a fi mai mult decât mulțumiți, având în vedere că aceasta nu este chiar atât de aglomerată precum celelalte din Maramureș și te poți bucura de pasiunea ta în voie. În plus, zăpada naturală face schiatul mult mai frumos, iar peisajele din jurul pârtiei te vor face să te simți ca în Rai. Punctul central al acesti pârtii este cu siguranță Mănăstirea Prislop care se vede măiestuos în cel mai înalt loc al Pasului Prislop. Gândește-te că o poți admira ori de câte ori urci cu telescaunul sau cobori pe schiuri în jos. Un alt motiv pentru care ar trebui să optezi pentru această pârtie este faptul că poți schia aici atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții pentru că are instalată o nocturnă care permite acest lucru.

Dacă vii în concediu în această zonă doar pentru practicarea sporturilor de iarnă, atunci ar trebui să optezi pentru o cazare în apropierea pârtiei Prislop. În acest fel, poți sta cât de mult vrei pe pârtie, în noapte, fără să îți faci probleme că nu ai cu ce să ajungi la cazare, iar dimineață te poți trezi cu imaginea pârtiei care abia te așteaptă să revii.

În concluzie, dacă ai încercat deja pârtiile mai cunoscute din Maramureș, cum ar fi Șuior, Borșa sau Cavnic, și vrei să experimentezi ceva nou, ar fi bine să te orientezi și către pârtia Prislop, care promite multă distracție. Desigur, având în vedere că pârtia are doar zăpadă naturală 100%, distracția și adrenalina depinde foarte mult de vremea de afară. Anul acesta pârtia a fost inaugurată în luna ianuarie, iar pasionații de sporturi de iarnă s-au putut bucura de ea până în luna mai. Anul acesta așteptăm cu foarte entuziasm deschiderea pârtiei Prislop!

Acum - Ofertă la sute de produse pe eMag.ro


EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*