Salon nuntă – cum să organizați evenimentul de la A la Z

 

Organizarea unei nunți nu este o sarcina ușoară, dar cu planificare atentă a tuturor aspectelor: alegere salon nuntă, meniu invitați, număr de invitați, program de entertainment etc, veți reuși să transformați această zi importantă din viața voastră într-un eveniment cu totul special. Mai jos vă prezentăm un ghid complet despre cum să organizați o nuntă perfectă. Iată de ce aspecte să țineți cont: 

Alegerea datei și a bugetului

Decideți data la care doriți să aveți nunta. Luați în considerare sezonul, programul disponibil și locațiilor preferate. Totodată, determinați bugetul pe care sunteți dispuși să-l alocați pentru nuntă. Acesta va influența toate celelalte aspecte ale organizării.

Lista de invitații

Faceți o listă a invitaților. Începeți cu prietenii apropiați și familia și extindeți lista în funcție de buget și de preferințe. Totodată, alegeți metoda de trimitere a invitațiilor. Decideți cum veți trimite invitațiile, fizic sau în format electronic.

Locația și planificarea evenimentului

Selectați locul adecvat pentru ceremonie și recepție. Puteți opta pentru o biserică, o grădină, un salon nuntă sau orice altă locație specială.

Planificați ceremonia de nuntă: stabiliți ordinea de desfășurare a ceremoniei, inclusiv jurămintele și muzica.

Meniul și băuturile

Alegeți meniul: colaborați cu un bucătar sau o firmă de catering pentru a alege preparate și băuturi care să se potrivească temei alese pentru nuntă. În același timp, decideți dacă veți avea  bar deschis sau veți servi un număr limitat de băuturi.

Decor și temă

Stabiliți o temă: tema aleasă pentru nunta voastră va influența culorile, decorul și stilul general al evenimentului.

Alegeți decorul:  aranjamente florale, fețe de masă, lumânări și alte elemente decorative care să se potrivească cu tema aleasă.

Muzică și divertisment

Alegeți muzica: angajați un DJ sau o trupă de muzică live pentru a asigura atmosfera evenimentului.

Planificați divertismentul: dacă doriți, puteți organiza activități suplimentare pentru oaspeți, cum ar fi un concurs de dans sau alte provocări pentru invitați.

Servicii fotograf

Angajați un fotograf profesionist pentru a surprinde momentele speciale de la nunta voastră. Totodată, este bine să faceți dinainte o listă de poze și videoclipuri dorite pentru a vă asigura că nu ratează momentele speciale.

Invitați străini și cazare

Rezervați locuri de cazare: dacă aveți invitați care vin din alte orașe sau țări, asigurați-vă că au unde să se cazeze. În același timp, puteți planifica diverse activități suplimentare pentru invitații străini. Spre exemplu, poate doriți să organizați o cină pre-nuntă sau o vizită la atracții locale.

Rochia și costumul mirilor

Probați din timp îmbrăcămintea pentru nuntă pentru a fi siguri că veți arăta impecabil. Așadar, programați probe și modificări și asigurați-vă că rochia și costumul se potrivesc perfect.

Informații administrative

Asigurați-vă că aveți toate documentele legale pentru căsătorie. 

Programați-vă la primărie pentru a obține licența necesară.

nunta Hateg 

Repetiții pentru ziua nunții

Programați o repetiție a ceremoniei de nuntă pentru a nu exista probleme ulterioare.

Asigurarea transportului invitaților: planificați din timp, dacă este cazul, mijloacele de transport în ceea ce privește deplasarea unor invitați pentru a ajunge la locația nunții și pentru a reveni la locurile de cazare.

Gestionarea bugetului

Păstrați evidența cheltuielilor: monitorizați cheltuielile pe parcursul planificării pentru a vă asigura că rămâneți în buget.

Finalizați detaliile cu furnizorii: confirmați toate aranjamentele cu furnizorii înainte de ziua nunții.

Ziua nunții

Relaxați-vă! Lăsați profesioniștii să se ocupe de organizare, iar voi bucurați-vă de momentele speciale.

După cum vedeți, organizarea unei nunți poate fi ușor stresantă, dar cu un plan bine pus la punct și cu sprijinul prietenilor și al familiei, veți avea parte de o zi minunată și plină de amintiri frumoase. Nu uitați să creați amintiri frumoase, deoarece nunta  este un moment unic, de neînlocuit.

 

 

 

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*