Locuri turistice din România care merită vizitate:

Top 5 lacuri din România pe care e musai să le vezi

România are sute de lacuri care de care mai interesante și mai atrăgătoare pentru ochiul turistului. În topul celor mai frumoase lacuri din România se află Lacul Bâlea, situat la 2040 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, şi Lacul Bolboci, situat în Munţii Bucegi, construit din ordinul lui Ceauşescu, dar și Lacul Albastru sau Lacul Sfânta Ana.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”84″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_imagebrowser” ajax_pagination=”0″ template=”default” order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Lacul Sfânta Ana. Situat în județul Harghita, lacul Sfânta Ana este singurul lac vulcanic din România. Lacul este aşezat pe fundul craterului unui vulcan stins, denumit Ciomatu, din masivul vulcanic Puciosu.  Lacul Sfânta Ana se află la o altitudine de 946 m. De formă aproape circulară, similar cu o paletă de pictor, are o lungime de 620 m şi o lăţime maximă de 460 m, o suprafaţă de 19,50 ha şi o adâncime maximă de 7 metri. Lacul Sfânta Ana este o rezervaţie complexă naturală, geologică, floristică şi faunistică, fiind legat de Băile Tuşnad prin poteci turistice.

Lacul Albastru. Este singurul din lume care îşi schimbă culoarea în funcţie de lumină.  Lacul Albastru s-a format în urma prăbușirii unei galerii miniere de exploatare de pe filonul Domnişoara în anii 1919 – 1920. Datorită solubilizării compuşilor sulfuroşi, apa are culoarea verde-albăstrui, uneori cu reflexe de smarald.  Când mina este inundată, datorită sulfurilor, apa capătă o nuanţă puternică de verde care bate uşor spre albastru. Când mai multe persoane înoată în lac, acesta îşi schimbă culoarea într-un albastru puternic. Lacul se află pe  partea central vestică a judeţului Maramureş şi cea nord-vestică a oraşului Baia Sprie, la o altitudine de 500 m, la poalele Munţilor Gutâi. 

Bâlea Lac. Lacul Balea este unul dintre cele mai vizitate lacuri din România. Ce are atât de special acest lac? În primul rând, drumul spre lacul Balea și peisajul pe care îl puteți admira sunt uimitoare. Lacul este, de asemenea, o rezervație, iar în apropierea acestuia, în timpul iernii, puteți găsi primul hotel de gheață construit în Europa de Est.

Lacul Bucura. Traseele din Munții Retezat sunt deosebit de frumoase, deoarece sunt împrăștiate cu „ochi albaștri”. Unul dintre acești ochi este Lacul Bucura. Lacul Bucura acoperă o suprafață de aproape 9 hectare și este situat la o altitudine de 2040 m. Are o lungime de 550 m și o lățime de 160 m. Adâncimea sa ajunge la 15,5 m. Este destul de ușor accesibil, oferind acces la cele mai înalte vârfuri din Retezat: Peleaga (2.509 m), Păpușa (2.508 m) și Retezat (2.482 m).Pentru a ajunge la Bucura, puteți începe din satul Cârnic. Singura modalitate de acces este un drum forestier, acoperit cu bolovani mari care se înmulțesc cu cât urci mai mult. Dacă îl urmați, veți ajunge mai întâi la Pietrele Cabin după o plimbare de două ore. De aici, vă continuați traseul prin pădurea de conifere până ajungeți la Cabina Gențiana. În continuare, traseul vă duce pe un platou montan dificil, acoperit de uriași bolovani și de copaci de ienupăr.

Lacul Ochiul Beiului. Imaginați-vă un lac cu apă atât de limpede încât puteți vedea cum înoată peștii. Sau unul care pare desprins din basme. Un astfel de lac există în România și se numește Ochiul Beiului. Este unul dintre cele mai frumoase lacuri din România, înconjurat de o pădure verde, într-o zonă sălbatică a județului Caras-Severin, în sud-vestul României. Lacul este situat în Parcul Natural Cheile Nerei -Beusnita și este una dintre principalele atracții turistice ale zonei.

0 0 voturi
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vedeti toate comentariile
Distribuie: