Locuri turistice din România care merită vizitate:

Top cinci locuri pe care să le vizitezi în vara aceasta

Dacă te gândeşti deja la vacanţa de vară, iată câteva locuri  pe care îţi recomandăn să le vizitezi. Acestea au un farmec deosebit, fiind încărcate de istorie şi oferind privelişti minunate, departe de agitaţia marilor oraşe.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”33″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_imagebrowser” ajax_pagination=”0″ template=”default” order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]Comuna Greaca

Localitatea Greaca este situată în judeţul Giurgiu, în apropierea Dunării și la 52 de kilometri de București. În ultimii ani, aceasta a devenit un loc îndrăgit pentru excursiile de weekend. Numele comunei, care datează din secolul al XVI-lea, provine de la o femeie de origine greacă ce deţinea  o moșie în această zonă. Călătorii ce ajungeau  prin aceste părți povesteau adesea despre popasurile lor la o frumoasă grecoaică. În apropiere de comuna Greaca se pot vizita patru situri arheologice, în care au fost descoperite urme ce datează din neolitic şi până în Evul Mediu. În comună mai poți vizita și Biserica Sfinții 40 de Mucenici, construită în 1907 și Conacul Gorski, înălţat la începutul secolului XX.

Insula Ovidiu

Litoralul românesc oferă o mulțime de atracții turistice pe lângă plajele sale însorite. Singurul obiectiv turistic din România ce se altă pe o insulă naturală, Insula Ovidiu este o alegere ideală, mai ales primăvara şi vara. Locul a stârnit imaginația localnicilor timp de secole întregi – legenda spune că în anul 8 e.n. poetul Ovidius Publius a fost exilat de către împăratul Augustus pe această bucată de pământ din lacul Siutghiol. Dacă vrei să scapi de gălăgia stațiunilor de pe litoral, poţi înnopta în complexul turistic amenajat pe insulă.

Porolissum

Aflată la 10 kilometri de Zalău, Porolissum este una dintre cele mai frumoase rezervații arheologice din România, mândrindu-se nu numai cu un castru roman, ci și cu un important centru preistoric și dacic. Primele atestări ale fortificațiilor indică faptul că Porolissum a fost fondat în anul 106 e.n. drept o tabără militară romană, aceasta devenind apoi capitala provinciei romane Dacia Porolissensis. Arheologii au descoperit însă urme ale unor sate dacice mult mai vechi. Situl arheologic este unul dintre cele mai bine conservate din țară şi este o zonă superbă pe care pasionaţii  de istorie, dar nu numai, o pot vizita.

Grădina Zmeilor

Grădina Zmeilor nu este un loc din basme, ci unul real, aflat chiar în Ţara noastră. Situată la10 kilometri de orașul Jibou, în județul Sălaj,Grădina Zmeilor oferă una dintre cele mai fascinante panorame din România. Aceasta  este o rezervație naturală formată dintr-o serie de stânci înalte, cu forme neobișnuite. Semețele stânci s-au format în decursul a sute de ani, având nume şi poveşti fascinante,  legate de zmei și creaturi supranaturale. Primăvara şi vara,  peisajul este superb, mai ales că „zmeii” sunt înverziți.

Comuna Micloşoara

Dacă vrei o vacanță liniștită, în mijlocul naturii, localitatea Micloșoara din județul Covasna este locul ideal. Situată în Ținutul Secuiesc, este un colţ de rai în care timpul pare să fi stat în loc. Dacă vizitezi Micloșoara, poţi sta la Conacul Contelui Kalnoky, un complex superb de clădiri din secolul XIX , restaurat de către  familia Kalnoky, una dintre cele mai vechi familii maghiare din Transilvania. Mica localitate de aproximativ 400 de locuitori este locul perfect pentru un sejur relaxant în mijlocul naturii.

Aceste locuri sunt ideale pentru o escapadă de weekend în mijlocul naturii. Aici îţi poţi încărca bateriile, poţi vizita situri arheologice, te poţi bucura de minunăţiile naturii, de case şi conace de pe timpuri, simţindu-te ca în basme.

0 0 voturi
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vedeti toate comentariile
Distribuie: