Locuri turistice din România care merită vizitate:

Tot ce trebuie să știi despre Laser Tag!

Sunteți în căutare de o modalitate nouă pentru o zi distractivă alături de prieteni? Sau poate aveți nevoie de o activitate pentru copilul dumneavoastră care să îi rețină atenția, dar să îi exerseze și activitățile fizice? O soluție optimă pentru ambele probleme este un joc la Laser Tag. Dacă vreți să participați la o activitate de Laser Tag în București, este indicat să vă informați cu privire la ce presupune această activitate.

Ce este Laser Tag?

Laser tag reprezintă un sport sau o activitate de echipă, care se poate juca și individual. Scopul acestei activități este de a aduna puncte prin împușcarea cu o armă deosebită. Ceea ce este special despre această armă este faptul că trage cu raze infraroșii. Din această cauză, Laser Tag este un joc mai puțin dăunător decât Paint Ball-ul, deoarece participanții nu se rănesc și nu există consumabile ce trebuie aruncate sau schimbate.  Toți jucătorii sunt echipați cu o uniformă care constă, cel mai adesea, dintr-o vestă specială și o bandană pentru a se putea deosebi membrii echipelor între ei. Vesta atribuită este concepută în așa fel încât să recepteze semnalul emis cu infraroșu de către armă, astfel încât să se poate contoriza punctajul fiecărui jucător și al fiecărei echipe.

 Cum și când a apărut Laser Tag?

Conceptul Laser Tag a apărut în anul 1979, însă cel mai interesant este modul în care în acesta a ajuns să existe. Începând cu anii ’70, Statele Unite au început să solicite revoluționarea antrenamentelor soldaților. Astfel, în perioada imediat următoare, au fost inventate antrenamentele pe bază de raze infraroșii, care au înlocuit clasicele antrenamente cu muniție reală sau fără muniție deloc. Numele original a fost MILES (Multiple Integrated Laser Engagement System) și la fel ca activitatea din prezent, scorul era înregistrat cu ajutorul unor anumiți senzori montați pe uniformele soldaților.

În anul 1982, filmul Star Wars l-a impulsionat pe George Carter III să înceapă demersurile pentru un joc Laser Tag și pentru construirea unei arene speciale unde să se poată juca. Primul centru special conceput pentru asta s-a înființat în anul 1984 în Texas. Ulterior, în anul 1986, mai exact în preajma sărbătorilor de iarnă, primul echipament oficial și comercial a fost lansat pe piață, iar publicul a fost foarte receptiv. Din acel moment și până în prezent, jocurile de Laser Tag sunt la foarte mare căutare în rândul copiilor, al tinerilor, dar chiar și al adulților.

Care sunt avantajele jocului de Laser Tag?

Dacă v-ați decis să încercați un joc de Laser Tag din București, este bine să știți informații și despre multiplele avantaje pe care acest joc le are. În primul rând, este o sursă foarte bună pentru activitatea fizică – sunteți nevoiți să săriți, să alergați, să vă ascundeți, să mergeți pe vine, iar adrenalina vă va ccelera pulsul, astfel încât veți arde un număr considerabil de calorii și vă veți lucra cei mai importanți mușchi din corp. În al doilea rând, modul în care este conceput ușurează foarte mult contorizarea acestuia – nu se poate trișa, având în vedere faptul că totul este electronic, iar punctajul poate fi urmărit cu ușurință. În plus, un alt avantaj al acestui joc este că nu produce durere și nu necesită consumabile, cum este în cauzl jocurilor cu paint-ball unde sunt folosite cartușe, iar acestea produc durere la impact. Jocurile de Laser Tag pot fi jucate în echipe sau individual. În plus, se pot face în funcție de o poveste, se pot urma misiuni sau se pot juca la liber, doar pe baza lovitrii adversarilor.

0 0 voturi
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vedeti toate comentariile
Distribuie: