Locuri turistice din România care merită vizitate:

Un colț de rai pe pământ, Parcul Național Valea Cernei

Mărginit de Masivul Godeanu și Munții Cernei la vest și de Munții Valcanului la est, Parcul Național Valea Cernei- Domogled acoperă o suprafață de peste 60.000 de hectare, fiind cel mai mare parc național din România. Acesta leaga și se întinde pe trei mari judete: Caraș-Severin, Mehedinți și Gorj. Parcul național acoperă întregul bazin hidrografic al râului Cerna, fiind cunoscut și sub numele de Valea Cernei.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”173″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_imagebrowser” ajax_pagination=”0″ template=”default” order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Cum ajungi aici

Poți ajunge la La Parcul National Valea Cernei cu mașina din patru direcții:

– Băile Herculane (drumul european E70)

– Petroșani (drumul national 66A)

–Cloșani (drumul judetean 671)

–Godeanu (drumul national 67D)

Natura nealterată de intervenția omului

Zona a fost declarată rezervație naturală în anul 1990 datorită numarului mare de lacuri de acumulare, izvoare fierbinți (termominerale), peșteri, plante, pajiști subalpine, peste 100 de specii de plante și animale care o populează. Aici trăiesc urși, lupi cenușii, râși și vidre de râu traiesc, în râurile rezervației înoată nestingheriți porcuțorul de vad, zglăvoaca, dunărița și chișcarul, alături de alte 22 de specii de nevertebrate, peste care veghează de la mare înălțime acvila de munte, șoimul călător și porumbelul de scorbură; Pe pajisti se întind covoare de talpa-ursului, papucul doamnei, căpșunite și garofite albe de stânci.

Ce poti face aici

Valea Cernei este zona preferată a iubitorilor de rafting, râurile învolburate , cu debite puternice  sunt perfecte pentru o plimbare plină de adrenalină. Valea Cernei  este preferată și de către alpiniști,  încântați de pereții abrupți pe care pot face escaladă, dar și de iubitorii de tiroliane.

 

Atracții

Grota Haiducilor este unul dintre cele mai importante obiective turistice ale zonei. Aceasta este situată în apropierea hotelului Roman din stațiune, în capătul unor scări de beton. Are 143m lungime, iar arheologii spun că ar fi fost locuită încă din paleoliticul mijlociu. Pe pereții grotei sunt sculptate numeroase  semnături, cea mai veche datând din anul 1820.

Tot în apropierea Băilor Herculane se află un lac deosebit de frumos , Lacul Prisaca. Cu o lungime de aproape patru kilometri, lacul de acumulare Prisaca s-a format în urma construirii barajului din oraș. Zona este idilică, plină de peisaje superbe, o adevarată oază de liniște în care te poți plimba cu barca, poți pescui, face drumeții, plimba cu bicicleta sau pur și simplu te poți relaxeza în mijlocul naturii.

La o aruncatură de băț de Cerna Sat se află Cheile Corcoaiei, care se întind pe 300 de metri, în apropierea locului în care se întâlnesc râurile Cerna și Naiba. Zona este spectaculoasă și specială grație marmitelor cu forme ciudate ce răsar din luciul apei.

Trasee turistice

Parcul Național Valea Cernei – Domogled ascunde peste 30 de trasee montane, insa numai o parte dintre acestea sunt omologate. Iată patru dintre ele, perfecte  pentru o drumeție montană:

Băile Herculane – Platoul și Izvorul Coronini – Cracu lui Arendașu – Poiana cu Peri

Băile Herculane (Cartierul Zăvoi) – Platoul Coronini – Foișorul Verde – Izvorul Diana

Băile Herculane (Biserica Catolică) – Vf. Ciorici – Vf. Elisabeta – Poiana cu Peri – Vf. Ciorici – Peștera cu Aburi – Peștera lui Adam – Peștera Hotilor – Peștera de la Despicătura

 

0 0 voturi
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vedeti toate comentariile
Distribuie: