Vizitează Borşa în primăvara asta şi nu vei regreta! Uite de ce!

Borşa este situată în judeţul Maramureş, zona fiind formată din localităţile componente Băile Borşa şi Borşa-reşedinţa. Localitatea se întinde pe o suprafaţă de 47482 hectare, iar lungimea de-a lungul şoselei care o străbate este de 52 kilometri, de la Valea Hotarului, până la Gura Ţibăului, fiind astfel cotată ca una dintre cele mai lungi aşezări din ţară.

Viziteaza Borsa in primavara asta si nu vei regreta1

Picture 1 of 5

 Atestarea documentară

Prima atestare documentară a localităţii datează din anul 1353, menţionată ca făcând parte din domeniul Cuhea, însă conform altor surse prima atestare ar data din anul 1365. În prezent, majoritatea locuitorilor sunt români, plus o minoritate de maghiari şi populaţie cu apartenenţă etnică necunoscută.

Relieful zonei Borşa

Din punct de vedere geografic, zona impresionează printr-un relief muntos, cu pante repezi şi diferenţe mari de nivel. Cele trei formaţiuni muntoase care străjuiesc zona sunt Munţii Rodnei, Munţii Maramureşului şi Munţii Ţibău. Cele mai înalte vârfuri, Vârful Pietrosul Rodnei cu o altitudine de 2303metri  şi Vârful Toroiaga cu altitudinea de 1929,9 metri, împreună cu toate crestele muntoase, formează o cetate naturală în jurul depresiunii, conferind peisajului un farmec special şi reprezentând un punct de atracţie  important pentru  mii de turişti.

Atracţiile turistice

Pentru cei care aleg să viziteze Maramureşul, Oraşul Borşa reprezintă punctul de plecare într-o călătorie specială, din care vor rămâne cu amintiri minunate.

Punctele de interes majore ale zonei sunt Cascada Cailor, Cariera de piatră, Lacul Iezer, Monumentul eroilor căzuţi în al doilea război mondial, Rezervaţia Pietrosul Rodnei, Pădurea Crăiasa, Castelul Korniş, Mocăniţa din Vişeul de Sus izvoarele cu apă termală, Fântâna Stanchii, Valea Izei presărată cu bisericuţe şi celebrele porţi de lemn.

Pe lângă peisajele şi zonele impresionante şi  traseele pe care turiştii le pot alege pentru  a decoperii frumuseţile oferite de natură, specificul zonei asigură şi o oază de sănătate pentru cei care aleg să petreacă aici o scurtă vacanţă.

Turiştii beneficiază de bogăţia naturală a zonei Borşa, bucurându-se de beneficiile unui aer puternic oxonat şi de importantele ape minerale carbogazoase, bicarbonatate, megneziene şi atermale.

 Modalităţi de petrecere a timpului petrecut în zona Borşa

Zona este recunoscută pentru turismul de iarnă, fapt datorat condiţiilor optime pentru practicarea sporturilor de iarnă. Pentru iubitorii de schi, zona oferă două pârtii pentru avansaţi şi o zonă pentru începători.

Pe perioada verii, practicarea drumeţiilor este calea cea mai frumoasă prin care se pot parcurge zone cu totul deosebite, natura fiind foarte darnică şi primitoare.

Locurile de cazare oferă turiştilor posibilităţi de petrecere a timpului liber la cele mai înalte standarde. Se pot pentrece câteva ore de relaxare în saloane de înfrumuseţare, săli de forţă, la piscină, în saună sau într-un salon special de masaj.

Locuri de cazare

Pentru turiştii care aleg să-şi petreacă primăvara aceasta în  Borşa, cazarea nu ar trebui să reprezinte o problemă, zona fiind bine administrată, existând variante de cazare pentru orice posibilităţi şi preferinţe.

Pensiuni şi hoteluri îşi întâmpină clienţii cu servicii după cele mai înalte standarde, cu un personal amabil, care vor transforma orice sejur  într-o vacanţă specială.

Bucătari renumiţi vor pregăti mâncăruri tradiţionale, desfătând turiştii cu arome şi gusturi deosebite, bine venite după o zi întreagă de străbătut frumuseţile Borşei.

 

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*