Muzeul Theodor Aman din București

Muzeul Theodor Aman se afla in Bucuresti.

Sculpturile de pe fatada muzeului – fosta casa a pictorului Theodor Aman – sunt lucrate chiar de artist si ii infatiseaza pe Michelangelo si pe Leonardo. In salile muzeului sunt expuse lucrari ale lui Aman: portrete, tablouri istorice, gravuri, mobile sculptate de artist.

De numele lui Theodor Aman (1831-1891) se leaga infiintarea primei scoli superioare de arte plastice, al carei director a fost mai bine de un sfert de veac; tot el a organizat si primele expozitii colective cu caracter periodic, precum si cea dintai pinacoteca bucuresteana.

Theodor Aman s-a dovedit a fi nu numai primul reprezentant de seama al picturii noastre clasice, ci si un priceput sculptor. Expozitia pastreaza, in mare parte, vechea randuiala a casei, spatiul cel mai important fiind atelierul mare, care functiona si ca expozitie permanenta pentru lucrarile artistului; sunt prezentate obiecte personale, unelte, precum si un numar mare de tablouri, desene si gravuri, marturisind varietatea operei lui Aman ca subiect, tehnica si gen.

muzeul-theodor-aman-din-bucuresti-flickrIstoric Muzeul Theodor Aman din Bucuresti:

Cladirea in stil neoclasic dateaza din 1869 si a fost realizata de catre arhitectul Fr. Scheller dupa planurile artistului. Colectia cuprinde numeroase uleiuri, desene, acuarele, gravuri, sculptura apartinand fondului original donat de Ana Aman (1904), la care s-au adaugat lucrări provenite din achizitii ulterioare. Alaturi de panze reprezentative, muzeul poseda o ampla colectie de gravuri in acuaforte, tehnica pe care Theodor Aman a exprimentat-o catre sfarsitul vietii, placi originale, precum si presa de imprimare.

Obiective principale de vizitat la Muzeul Theodor Aman:


Program de vizitare Muzeul Theodor Aman:


Tarif vizitare Muzeul Theodor Aman:

În apropiere de Muzeul Theodor Aman mai puteți vizita următoarele obiective turistice:


Contact Muzeul Theodor Aman din Bucuresti:

Tel: –

Email: –

Web: –
Adresa Muzeul Theodor Aman din Bucuresti:

Localitate: –

Strada: – nr. –

GPS: –

Cum se ajunge la Muzeul Theodor Aman:

Se găsește pe strada C.A.Rosetti din București

Galerie foto Muzeul Theodor Aman din Bucuresti:

Ai vizitat Muzeul Theodor Aman?

Ce ți-a plăcut cel mai mult la Muzeul Theodor Aman?

Acum - Ofertă la sute de produse pe eMag.ro


EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*