Locuri turistice din România care merită vizitate:

Cele mai uimitoare drumuri turistice din România

România are niște drumuri uimitoare către destinații turistice reale, care fac parte din orice listă a celor mai spectaculoase drumuri din lume. Indiferent dacă te deplasezi prin Munții Carpați sau călătorind de-a lungul fluviului Dunărea, România oferă nenumărate vederi pitorești de pe șosea.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”68″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_imagebrowser” ajax_pagination=”0″ template=”default” order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]Aceste drumuri merită parcurse cu siguranță. Există multe oportunități excelente de a realiza fotografii uimitoare în aceste locații. Nu uitați aparatul de fotografiat acasă și pregătiți-vă pentru adevărate aventuri pe cele mai înalte drumuri din țara noastră!

Drumurile cuprind priveliști uimitoare prin colțuri de lume care parcă fac parte dintr-un univers aparte cu înălțimi mari și înclinări abrupte. Aceste drumuri vor rămâne în memoria dvs. fie pentru că trec prin chei uimitoare, munți înalți, văi sau pentru că vă vor duce în zone rurale îndepărtate.

Șoseaua Transalpina
Șoseaua Transalpina (DN67C) este cel mai înalt drum din România. Având o lungime totală de 146 km, aceasta trece prin Munții Carpați, atingând o altitudine maximă de 2.145 m deasupra nivelului mării în Pasul Urdele. Transalpina este considerată printre cele mai pitorești drumuri din țară și are o lungă istorie: inițial un drum roman, acesta a fost pavat în anii 1930 și renovat de naziști în cel de-al doilea război mondial. A fost construit pe o potecă veche parcursă de păstori, cunoscută sub numele de Poteca Dracului.

Transfăgărășanul
Transfăgărășanul, denumit oficial DN7C, este cel mai dramatic și cel de-al doilea cel mai mare drum asfaltat din România. Construit ca o rută militară strategică, cei 90 de km de drum înalt se întind de la nord la sud, în cele mai înalte părți ale Carpaților Meridionali. A fost construit la ordinele conducătorului din epoca comunistă, Nicolae Ceaușescu, între 1970 și 1974. Scopul acestuia era acela de a asigura un traseu strategic militar prin munți. Acesta include cel mai lung tunel rutier din România (887 de metri).

În 2007 au fost demarate lucrările de transformare a acestui drum spectaculos într-o autostradă modernă (148 km), care permite un tranzit rapid între Oltenia și Transilvania. În 2009 a fost complet pavat. A fost complet deschis traficului în 2012.

TransBucegi
TransBucegi este al treilea drum de altitudine mare din România, ajungând la o altitudine de 1.925 de metri. TransBucegi este una dintre cele mai pitorești unități din România. Se află în partea central-sudică a țării, trecând prin Parcul Natural Bucegi. De-a lungul drumului, veți simți nevoia unei altitudini mai înalte, chiar mai proaspete de peisaje cu aer curat de care puteți să vă bucurați din mașină. Fiecare moment petrecut pe acest drum va merita efortul de a ajunge până acolo. Unele dintre priveliștile cele mai uluitoare din România înconjoară acest drum ca o fortăreață.

TransRarău: Drumul comorilor
Despre acesta se spune că este al treilea cel mai frumos drum alpin din România. Traversează masivul Rarău și are o lungime de 26 km. Acesta leagă satele Chiril (pe partea sudică) și Pojorâta (în partea de nord). De asemenea, acest drum uimitor traversează Munții Rarău și urcă până la o altitudine de 1.400 m deasupra nivelului mării. Cu câțiva ani în urmă, drumul era plin de găuri și extrem de îngust, dar în 2014 drumul a fost lărgit și reparat, astfel încât asfaltul este acum perfect.

0 0 voturi
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vedeti toate comentariile
Distribuie: