Peștera Ghețarul de la Scărișoara din comuna Gârda de Sus, județul Alba

Peștera Ghețarul de la Scărișoara reprezinta un punct de atracție principal pentru turiștii care ajung în aceste locuri pentru a vizita sistemul carstic Scărișoara.

Intrarea in Ghetarul de la Scarisoara este de-a dreptul impresionanta, facandu-se printr-un aven, care are un diametru de 60 m, fiind amplasata chiar in crestele muntilor si in inima padurii. Chiar in mijlocul pesterii se afla un ghetar cu un volum impresionant de 75000 mc care are o vechime de peste 4.000 de ani, potrivit atestarilor documentare.

Ghetarul de la Scarisoara are mai multe sali ce pot fi vizitate de turisti, insa calatoria acestora se incheie in sala Biserica, fiind intitulata si capat de drum al pesterii. Sala Mare si Biserica sunt dotate cu amenajari create de mana omului, avand scari metalice si podele de lemn. Cu toate acestea, atunci cand patrundeti în peștera Ghetarul de la Scarisoara este indicat sa aveti la indemana un echipament special care sa va apere de frig, temperaturile fiind mai tot timpul negative. Atunci cand va aflati in trecere pe la Ghetarul de la Scarisoara si va doriti s ail vizitati este indicat sa cereti sfatul unui ghid intrucat altfel este restrictionat accesul in interiorul pesterii.

Bine de stiut:

Pentru obtinerea unei imagini mai placute asupra pesterii Ghetarul de la Scarisoara, specialistii apreciaza ca este indicat sa o vizitati in ultimile luni ale iernii, observand astfel o frumusete de-a dreptul cutremuratoare.

Pestera Ghetarul de la Scarisoara din comuna Garda de Sus

Istoric Ghetarul de la Scarisoara din comuna Garda de Sus:

Obiective principale de vizitat la Ghetarul de la Scarisoara:

Program de vizitare Ghetarul de la Scarisoara:

Tarif vizitare Ghetarul de la Scarisoara:

În apropiere de Ghetarul de la Scarisoara mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

Contact Ghetarul de la Scarisoara din comuna Garda de Sus:

Tel: –

Email: –

Web: –

 

Adresa Ghetarul de la Scarisoara din comuna Garda de Sus:

Localitate: –

Strada: –

GPS: –

Cum se ajunge la Ghetarul de la Scarisoara:

Pentru a patrunde in ghetar este nevoie sa urci o altitudine de 1165 metri pe Creasta Parjolii. Ghetarul de la Scarisoara poate fi vizitat pornind la drum dinspre comuna Garda de pe Valea Ariesului Mare, fiind situat la aproape 30 de kilometric in amonte de Campeni, pe DN75.

Galerie video Ghetarul de la Scarisoara din comuna Garda de Sus:

Ai vizitat Ghetarul de la Scarisoara?

Ce ți-a plăcut cel mai mult la Ghetarul de la Scarisoara?

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*