3 rețete din bucătăria libaneză pe care le poți găti și acasă

Dacă petreci mult timp în bucătărie și îți place să testezi tot felul de rețete din bucătăria internațională, îți recomandăm să pui pe listă și următoarele 3 rețete simple, rapide și de efect din bucătăria libaneză!

3 rețete din bucătăria libaneză pe care le poți găti și acasăHummus – un preparat gata în 10 minute

Hummus-ul este unul dintre cele mai simple preparate din bucătăria libaneză pe care îl poți pregăti și acasă. Chiar dacă nu îți va ieși exact ca cel pe care l-ai gustat într-un restaurant libanez tradițional, cu siguranță va fi suficient de delicios pentru a-l adăuga în dieta ta.

Ai nevoie de:

  • 250 grame de năut uscat sau 2 conserve de năut de 400 ml,
  • 5 linguri de ulei de măsline extravirgin,
  • 2 linguri de tahini sau pastă de susan,
  • 4 căței de usturoi,
  • O linguriță de sare,
  • Zeama stoarsă de la o lămâie.

Rețeta rapidă presupune folosirea năutului din conservă pentru a evita timpul pierdut cu fierberea năutului. Nu îți face griji, indiferent dacă folosești năut uscat sau din conservă, gustul va fi la fel. După ce ai scurs năutul din conservă (lichidul se păstrează), se pune într-un bol cu apă caldă și se freacă între mâini pentru a se dezlipi coaja de pe boabe – acest proces este esențial pentru ca hummusul să fie cremos și fin. Într-un robot de bucătărie se adaugă boabele de năut, 180 ml din lichidul din conservă sau cel în care a fiert năutul, pasta de tahini, zeama de lămâie, usturoiul, uleiul de măsline și sarea și se mixează până ce obții o pastă omogenă. Hummus-ul tău e gata de servit!

Tabbouleh – o salată rapidă și gustoasă

Știm că nu este chiar cea mai estetică salată, însă crede-ne pe cuvânt – vei gusta cea mai bună salată cu pătrunjel și bulgur. În restaurantele libaneze o vei găsi sub numele de Tabbouleh, în diverse variații.

Ai nevoie de:

  • 200 grame de pătrunjel,
  • 100 grame de bulgur,
  • 3 linguri ulei de măsline,
  • 2-3 roșii,
  • O legătură de ceapă verde,
  • Zeama de la o lămâie,
  • Mentă proaspătă.

Pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a face această salată sunt destul de simpli. Trebuie să fierbi bulgurul, să pregătești dressing-ul pentru salată (se stoarce lămâia, se adaugă sarea și uleiul și se amestecă bine), iar restul legumelor se toacă cubulețe. Nu îți mai rămâne altceva de făcut decât să amesteci într-un bol mai mare bulgurul sau quinoa, legumele tocate și dressing-ul. Amestecă și lasă la frigider salata măcar o oră pentru a se combina mai bine toate gusturile.

Lipii libaneze – orice preparat are un gust mai bun servit alături de o lipie

Lipiile libaneze de casă sunt atât de gustoase încât în scurt timp vei înlocui orice fel de pâine cu aceste lipii. Aceste lipii pot fi servite alături de hummus, salate, legume sau diferite tipuri de carne.

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a face aceste lipii delicioase chiar la tine acasă:

  • 3 căni de făină,
  • O cană de apă,
  • 15 grame drojdie,
  • 50 ml lapte călduț,
  • O linguriță zahăr,
  • O linguriță rasă de sare,
  • 3 linguri ulei de măsline.

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să pui făina într-un bol mai mare, să adaugi și sarea și zahărul și să amesteci ușor. Sfatul nostru este să și cerni făina pentru că va aduce un plus în procesul de dospire. Drojdia se activează în laptele călduț, cu puțin zahăr, apoi se toarnă compoziția peste făină. Se amestecă și se integrează ulterior și uleiul și apa. Vei obține un aluat elastic, asemănător plastilinei. Aluatul se lasă la crescut până își dublează volumul (aproximativ o oră), apoi se împarte în 10 bucăți egale – vei obține 10 lipii libaneze. Fiecare bucată de aluat este întinsă uniform și subțire și coaptă pentru 3-4 minute pe fiecare parte, într-o tigaie neaderentă. Lipiile sunt gata când încep să se umfle pe foc.

Nu ne mai rămâne altceva de făcut decât să îți urăm spor la gătit!

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*