ATRACȚII SI OBIECTIVE TURISTICE DIN COMUNA SAVARSIN. Descoperă România și vezi aici lista cu locuri, atracții și obiective turistice din comuna Savarsin, județul Arad.

Savarsin este una dintre cele mai vechi asezari din tara, fiind datata documentar inca din anul 1479.

Asezata pe malul raului Mures, la o distanta de aproape 90 kilometri de Arad, comuna Savarsit are in alcatuire noua sate la numar: Savarsin, Valea Mare, Caprioara, Toc, Cuias, Temesesti, Troas, Halalis si Parnesti.

Asezarea Savarsin a fost supusa incepand cu anul 1998 unor sapaturi arheologice pentru descoperirea unor descoperiri care sa ateste civilizatia daco-romana. Din straturile arheologice de la Savarsin s-au descoperit vestigii istorice care atesta o fortificatie dacica de tip „oppida” sau „dava”. Acestea dateaza din secolul IV i.Hr. Piese din ceramica, unelte, arme, bijuterii s-au mai descoperit si un atelier si un cuptor de redus minereul, un cimitir de inhumatie si mai multe locuinte. Fundatiile locuintelor descoperite prezinta urme de arsura ceea ce a condus la ideea ca asezarea dacica a fost incendiata in timpul in care dacii au purtat numeroase razboiae impotriva romanilor.

Bine de stiut:

Un alt punct de atractie pentru turisti este Castelul Regal si Parcul de specii valoroase de arbori, ce apartin familiei regale. Construit in stil neoclasic, castelul este inconjurat de un par si un lac cu debarcader, impresionand prin frumusetea sa.