Mănăstirea Bezdin din comuna Secusigiu, județul Arad

Manastirea Bezdin este o mânăstire a comunitatii sarbe, situata in apropiere de satul Munar, judetul Arad, pe malul drept al raului Mures.

Manastirea a fost infiintata in 1539 si poarta hramul Adormirea Maicii Domnului, praznuit la data de 28 august – stil nou. Numele manastirii vine de la paraul Bezdin care formeaza o serie de mlastini cu mult stufaris in partea ei vestica, creand totodata un peisaj deosebit de pitoresc.

Manastirea a fost incendiata de turci in timpul ocupatiei otomane a Banatului, dar n-a fost parasita de calugari, care au ridicat o biserica din lemn in care au slujit pana la construirea celei de acum. Biserica de caramida s-a construit dupa anul 1690, in stil bizantin in forma de trefla cu trei abside.

In 1753 a fost pictat iconostasul bisericii de carte pictorul aradean Stefan Tenetchi, iar in 1775 s-a executat lemnaria si s-a donat masa de marmura. In anul 1802 s-a pictat un iconostas nou de catre pictorul Jacov Orfelin, iar in 1833 au avut loc importante lucrari de reparatii.

Bine de stiut:
In anul 1771 conacul manastirii avea deja dimensiuni importante, avand peste 52 de incaperi (parter si etaj), capela, antreu, trapeza. In acea vreme vietuiau aici 16 calugari.

Manastirea Bezdin din comuna Secusigiu - wikimedia

Istoric Manastirea Bezdin din satul Munar:


Obiective principale de vizitat la Manastirea Bezdin:

Program de vizitare Manastirea Bezdin:

Tarif vizitare Manastirea Bezdin:

În apropiere de Manastirea Bezdin mai puteți vizita următoarele obiective turistice:


Contact Manastirea Bezdin din satul Munar:
Tel: –
Email: –
Web: –

Adresa Manastirea Bezdin din satul Munar:
Localitate: –
Strada: –
GPS: –

Cum se ajunge la Manastirea Bezdin:

Galerie foto Manastirea Bezdin din satul Munar:

Ai vizitat Manastirea Bezdin?
Ce ți-a plăcut cel mai mult la Manastirea Bezdin?

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*