Locuri turistice din România care merită vizitate:

Trasee de poveste în munții Rodnei, aproape de Borșa

Munții Rodnei îți oferă ocazia de a descoperi toate minunile naturii, de la cascade și lacuri glaciare, până la munți falnici și pajiști care abia așteaptă să fie cutreierate. Dacă ajungi în zona Borșei, atunci îți recomandăm câteva trasee de poveste, care te vor lăsa mut de uimire și te vor determina să revii în această parte a țării ori de câte ori vrei să te pierzi prin natura sălbatică. Iată care sunt aceste trasee!

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”158″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_imagebrowser” ajax_pagination=”0″ template=”default” order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

  1. Borșa – Lacul Știol – Șaua Gârgălău

Un traseu destul de ușor de parcurs în aproximativ 5 ore, dar care îți oferă ocazia să vezi multe obiective turistice din Munții Rodnei este cel care pornește din complexul turistic Borșa, cu o primă oprire la Lacul Știol. Poți lua până în acest punct telescaunul sau poți urca pe jos, pe pârtie, până ajungi la capătul telefericului. Lacul Știol este un lac graciar aflat la o altitudine de 1.800 de metri, la poalele vârfului Gârgălău și este locul de unde pornește Bistrița Aurie. Lacul Știol s-a format în urma încălzirii globale și a topirii ghețarilor de pe masivele muntoase, și nu este un loc bun pentru scăldat, apa sa fiind mult prea rece și mediul perfect pentru păstrăvi.

De la Lacul Știol poți merge încet către Căldarea Gârgălău, treci de culoarul de jnepeni și ajungi pe Vârgul Gârgălău. De aici până la Șaua Gârgălău mai sunt doar 5 minute de mers pe jos, finalul traseului fiind marcat de un par de lemn și de indicatoare carea arată către Valea Anieșului, o destinație pe care o poți încerca într-o zi frumoasă de toamnă.

  1. Borșa – Lacul Știol – Cascada Cailor

Un alt obiectiv turistic care te va fascina cu siguranță și pe care nu trebuie să îl ratezi sub nicio formă dacă ajungi în Borșa este Cascada Cailor. Până la Lacul Știol, traseul este la fel, urmând ca de aici să optezi pentru una dintre cele două variante disponibile. Poți să mergi pe un drum mai scurt, dar mai dificil, sau pe unul puțin mai lung, dar mai ușor de parcurs. Diferența dintre cele două variante este de doar 15 minute, așa că, dacă ești începător în ale drumețiilor, ar fi bine să optezi pentru traseul mai lung. Cum vei ajunge la Casacada Cailor, primul lucru pe care îl vei observa este faptul că aceasta desparte muntele de pădurea de brazi.

Un lucru interesant despre Cascada Cailor este faptul că nici măcar nu este o cascadă propriu-zisă, ci se formează în urma strângerii apei pe Muntele Cailor, apă care se revarsă peste Podul Cailor. Lângă cascadă este amenajat un mic popas, așa că te poți așeza să te recuperezi după drumeție și să admiri cascada în cel mai mic detaliu.

  1. Borșa – Lacul Iezer

Ultimul traseu de poveste, dar nu cel din urmă, este cel care leagă complexul turistic Borșa de Lacul Iezer. Traseul în acest caz durează aproximativ 4 ore și poate fi străbătut de oricine. Tot ce trebuie să faci este să urmărești marcajul cu bandă albastră, pe drumul principal. De la depărtare vei observa că Lacul Iezer are forma țării noastre, acesta fiind și unul dintre lucrurile pentru care este renumit și care atrage din ce în ce mai mulți turiști an de an. Lacul are o suprafață de aproximativ 3.500 de metri pătrați și este mediul în care trăiesc foarte mulți păstrăvi curcubeu și indigeni.

Dacă nu te grăbești și este pasionat de drumeții, atunci poți porni de aici către Vârful Pietrosu, între cele două obiective turistice fiind o distanță care poate fi parcursă în aproximativ 2 ore.

 

 

0 0 voturi
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vedeti toate comentariile
Distribuie: