Barajul Vidraru din județul Argeș

Atunci cand te afli in judetul Arges nu poti sa nu vizitezi Barajul de Acumulare Vidraru.

De o frumusete fara margini, barajul te fascineaza in asa fel incat ori de cate ori te afli in aceste locuri sa iti doresti sa il vizitezi.

Constructia acestuia a durat aproximativ cinci ani de zile, barajul avand o inaltime de peste 160 metri. Barajul Vidraru are structura din beton, sprijinindu-se pe versantii muntilor Vidraru si Pleasa. Turbinele sale asigura o suficienta capacitate energetica necesara locuitorilor din imprejurimi, capacitatea sa fiind de 400 GWh/an.

In apropierea sa se afla lacul de acumulare Vidraru, ce a luat fiinta in anul 1966, fiind situat chiar pe raul Arges, avand o suprafata de 28 km lungime.

Lacul Vidraru colecteaza apele raurilor Capra, Buda, Raul Doamnei, Cernatul si Valsanul, Topologul, Valea lui Stan si Limpedea, cumuland un debit de 5,5 metri cubi pe secunda. In total, lacul are o suprafata de 393 hectare, adancimea sa maxima fiind de 155 metri chiar in regiunea barajului.

In afara de marimea impozanta a constructiilor din aceasta zona, turistii mai pot admira frumusetile locului. Fiind situat intr-o regiune muntoasa, barajul Vidraru le ofera turistilor peisaje destul de placute, asigurand vara un mediu racoros pentru cei care vor sa scape de canicula din marile orase. Vegetatia este destul de variata, in regiune fiind plantate numeroase paduri de conifere si foioase. Fauna este specifica reliefului montan.

Bine de stiut:
In apropiere de Barajul Vidraru, turistii pot gasi suficiente oportunitati de cazare la pensiunile construite tocmai cu acest scop. Gazdele le ofera turistilor suficiente ocazii de a se deplasa in grup organizat, acestia devenind ghiduri pentru cei dornici de drumetii.

Barajul Vidraru din Arges
Istoric Barajul Vidraru de pe raul Arges:

Obiective principale de vizitat la Barajul Vidraru:

Program de vizitare Barajul Vidraru:

Tarif vizitare Barajul Vidraru:

În apropiere de Barajul Vidraru mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

Contact Barajul Vidraru de pe raul Arges:
Tel: –
Email: –
Web: –

Adresa Barajul Vidraru de pe raul Arges:
Localitate: –
Strada: –
GPS: –

Cum se ajunge la Barajul Vidraru:

Galerie foto Barajul Vidraru de pe raul Arges:

Ai vizitat Barajul Vidraru?
Ce ți-a plăcut cel mai mult la Barajul Vidraru?

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*