Satul Podu Dâmboviței din comuna Dâmbovicioara, județul Argeș

Podu Dambovitei reprezinta o localitate rurala de pe raza judetului Arges.

Satul Podu Dambovitei din comuna Dambovicioara judetul Arges - flickr

Podu Dambovitei se afla situat in comuna Dambovicioara, foarte aproape de pestera cu acelasi nume, avand un numar nu foarte mare de locuitori – circa 750 de oameni vietuiesc in aceste locuri.

Podu Dambovitei reprezinta un punct turistic de interes pentru cei ajunsi in aceste locuri dornici de relaxare. Acesta se afla asezat intr-un cadru natural unic, in culoarul Rucar Bran, in mijlocul Muntilor Iezer-Papusa, dar si la intersectia Muntilor Bucegi cu Muntii Leaota.

Denumirea localitatii a fost data de la un pod faurit din lemn inca de pe vremea primelor atestari documentare ale localitatii, pod care reusea sa permita circulatia dinspre Brasov spre Pitesti prin culoarul Rucar Bran.

Principala indeletnicire a locuitorilor din aceste locuri este pastoritul. In fiecare toamna are loc ravasitul oilor, moment de mare bucurie si incantare printre localnici.

Foarte aproape de satul Podu Dambovitei se afla localitatea Sirnea, catarata parca chiar pe crestele muntilor si desprinsa parca din peisajele cu adevarat mirifice ale tarii.

Bine de stiut:

Pentru a ajunge in localitatea Podu Dambovitei va trebui sa te indrepti dinspre Bran spre Pitesti, aceasta aflandu-se foarte aproape de localitatea Campulung a judetului Arges.

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*