Trasee turistice prin munții Rodnei

Dacă îți place să te plimbi prin natură și să descoperi locuri uitate de lume, unde te poți relaxa și poți evada din realitatea zilelor noastre, atunci ar fi bine să iei în considerare traseele turistice din munții Rodnei. Dacă vrei să te bucuri pe deplin de frumusețea sălbatică și de peisajele ireale pe care ți le oferă Munții Rodnei este indicat să alegi o zi cât mai frumoasă, cu soare, pentru a preveni eventualele incidente pe vreme rea.  Majoritatea traseelor turistice în Munții Rodei au ca pornire stațiunea Borșa, un loc din inima Maramușulului unde tradițiile și obiceiurile vechi nu s-au pierdut. Am identificat pentru tine 3 trasee turistice pe care nu trebuie să le ratezi!

1 (1)

Picture 1 of 10

  1. Borșa – Lacul Știol – Șaua Gargălău

Unul dintre cele mai ușoare trasee pentru le poți parcurge pe munte este cel care cuprinde două zone extrem de frumoase: lacul Știol, un lac glaciar, format în urma încălzirii climei și topirii ghețarilor rămași în văile adânci ale masivelor muntoase și Șaua Gărgălău, un loc extrem de liniștit în care te poți reîncărca cu energie pozitivă. Durata acestui traseu este de aproximativ 4,5 ore și are un grad de dificultate mediu. Pentru a ajunge din Borșa în munții Rodnei, la Șaua Gărgălăului, trebuie să urmezi marcajul cu bandă albastră.

  1. Borșa – Lacul Știol – Cascada Cailor

Un alt traseu destul de ușor de parcurs și care îți va oferi niște priveliști de neuitat este cel care leagă Borșa de Cascada Cailor, cea mai înaltă cădere de apă din țară, având aproximativ 90 de metri și aflându-se la o altitudine de 1.300 de metri. Cascada Cailor se formează din apa ce se strânge pe Muntele Cailor care apoi se revarsă peste Podul Cailor sub forma unei cascade. Poți lua telescaunul de la Borșa până la Lacul Știol, după care mergi aproximativ 30 de minute până ajungi la un platou ce îți va oferi două opțiuni de continuare a traseului până la Cascada Cailor: una mai scurtă, de 30 de minute, dar cu un grad de dificultate mai ridicat și una de 45 de minute, dar accesibilă tuturor, inclusiv celor care nu au experiență în acest tip de drumeții. Practic, acest traseu se parcurge în maxim 2-3 ore, în funcție de varianta de traseu pe care o alegi.

  1. Borșa – Lacul Iezer

Acest traseu merită parcurs pentru că de-a lungul lui vei descoperi frumusețea sălbatică a Munților Rodnei, iar la finalul traseului te vei bucura de o priveliște de vis. Lacul Iezer, numit de multe ori și ”lacul fără fund” este situat sub vârful Pietrosu, la o altitudine de aproximativ 1.825 de metri și face parte din rezervația științifică ”Pietrosu Mare”. Lacul Iezer este renumit la nivel național atât prin suprafața sa mare, de aproximativ 3.500 de metri pătrați, dar și prin forma unică pe care o are (unii susțin că privit de sus, lacul are forma țării noastre). Traseul de la Borșa până la Lacul Iezer este unul de dificultate medie, de aproximativ 4 ore, ce se parcurge urmărind marcajele cu bandă albastră.

În concluzie, dacă vrei să descoperi Munții Rodnei și frumusețile sale, ar fi bine să parcurgi cel puțin unul din traseele montane de mai sus, în funcție de timpul pe care îl ai la dispoziție și de experiența pe care o ai în domeniul drumețiilor. În plus, înainte de a urca către Munții Rodnei, poți să explorezi și minunile și istoria străveche a stațiunii Borșa. Cu siguranță te va cuceri pe loc!

Acum - Ofertă la sute de produse pe eMag.ro


EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*