Manastirea Curtea de Arges este situata in localitatea Curtea de Arges, judetul Arges.
De-a lungul timpului Manastirea Curtea de Arges a fost supusa la mai multe lucrari de restaurare. Forma actuala a fost data de arhitectul francez Andre Lecomte du Nouy si de arhitectul roman Nicolae Gabrielescu, in a doua jumatate a secolului al XIX-lea.
Lucrarile de refacere au fost terminate in anul 1885 iar biserica a fost sfintita la 12 octombrie 1886.
Bine de stiut:
Manastirea Curtea de Arges este strans legata de legenda mesterului Manole. Se spune ca domnitorul a ales cei mai mari mesteri pentru a ridica lacasul de cult. Dar, ceea ce ei construiau ziua, noaptea se darama. Intr-o noapte, mesterul Manole a visat ca daca isi va zidi sotia in unul din ziduri, constructia va rezista. A doua zi, cand nevasta sa Ana a venit sa-i aduca de mancare, Manole a zidit-o pe latura sudica. Cand totul a fost gata si Neagoe Basarab a ramas impresionat de frumusetea Manastirii, a poruncit slujitorilor sa ia scarile care duceau la acoperis pentru ca mesterii sa nu mai poata cobori si sa faca alta biserica mai frumoasa. Atunci, Manole si-a facut aripi din sita ca sa zboare, dar s-a prabusit. Se spune ca in locul in care a cazut a iesit un izvor care reprezinta lacrimile lui Manole. De altfel, izvorul se afla chiar in apropierea Manastirii Curtea de Arges.
Istoric Manastirea Curtea de Arges:
Constructia Manastirii a inceput in timpul domniei lui Neagoe Basarab si a durat 3 ani, din 1514 pana in anul 1517.
Obiective principale de vizitat la Manastirea Curtea de Arges:
In interiorul Manastirii de afla moastele Sfintei Filofteea, parti din moastele Sfintilor Serghie, Vach si a Mucenitei Tatiana si Evanghelia Invierii din Sambata Mare, scrisa cu litere de aur de Regina Elisabeta. De asemenea aici odihnesc ramasitele pamantesti ale Regilor Ferdinand si Carol I, precum si ale reginelor Elisabeta si Maria.
Program de vizitare Manastirea Curtea de Arges:
–
Tarif vizitare Manastirea Curtea de Arges:
–
În apropiere de Manastirea Curtea de Arges mai puteți vizita următoarele obiective turistice:
–
Contact Manastirea Curtea de Arges:
Tel: –
Email: –
Web: –
Adresa Manastirea Curtea de Arges:
Localitate: Curtea de Arges
Strada: Bulevardul Basarabilor nr. 1
GPS: –
Cum se ajunge la Manastirea Curtea de Arges:
–
[geo_mashup_map]
Galerie foto Manastirea Curtea de Arges:
Ai vizitat Manastirea Curtea de Arges?
Ce ți-a plăcut cel mai mult la Manastirea Curtea de Arges?