5 idei de cadouri pe care i le poți oferi unui pasionat de vechi și istorie

Unul dintre prietenii tăi este pasionat de istorie și vechi, de lucruri ce stârnesc aducere aminte despre tot ceea ce au făcut strămoșii noștri? Șeful, fratele ori tatăl tău este unul dintre acei colecționari de obiecte ce poartă o mare amprentă a trecutului?

Dacă te afli în căutarea unui cadou potrivit pentru o astfel de persoană iată mai jos câteva sugestii. Bineînțeles, este foarte important să privești atent asupra lucrurilor care îi stârnesc admirația, asupra hobby-urilor lor sale și pasiunilor lui. A face un cadou unei persoane, mai ales dragi ție, nu este nici cel mai ușor lucru din lume, dar nici cel mai greu, dacă ajungi să îl cunoști bine. De fapt, esența unui cadou constă în aceea de a-i demonstra persoanei dragi că îți pasă, că știi tot ceea ce îi place, că nu îți este indiferentă.

Cărți istorice

Atunci când cel pentru care alegi să cumperi cadoul este pasionat de tot ceea ce s-a întâmplat în vremurile din urma noastră nu poate fi nimic mai potrivit decât să oferi o carte manuscris, din care se poate informa asupra subiectelor sale de interes. Din ce în ce tot mai multe edituri pun accentul spre readucerea la viață a acestor opere de artă. Fie că alegi o carte care tratează un anumit subiect istoric, fie că alegi o carte scrisă de o persoană apreciată în trecut, mai mult ca sigur cel ce va primi cadoul va fi încântat.

O pipă

Chiar dacă atunci când spunem pipă ne gândim automat la fumat, în realitate o pipă înseamnă trecut, înseamnă comportamentele unor oameni, înseamnă obiceiuri, dar mai ales aducerea fumatului spre un alt nivel, acela de timp petrecut cu tine, dar și oameni valoroși. O pipă ce poate fi achiziționată de aici, ar putea fi semn de bucurie pentru un colecționar de obiecte vechi. Ba chiar mai mult de atât, magazinul pipemagazin.ro a creat o categorie de donații pipe, așa încât colecționarii să le poată recondiționa și să le adauge în rândul obiectelor lor preferate. Atunci când alegi o pipă trebuie să te gândești că mari personalități ale lumii au fost observate purtându-le asupra lor la diverse evenimente. Am putea aminti de A. Einstein, dar și de binecunoscutul Sherlock Holmes.

Timbre

Dacă cel pentru care urmează să cumperi cadoul este un pasionat de timbre și a realizat o adevărată colecție la care ține foarte mult, poate că ar fi bine să urmărești ce anume nu conține colecția sa și să încerci să îi oferi acele timbre de o mare însemnătate pentru el. Nu puțini sunt cei care devin colecționari de timbre, fiind cât se poate de apropiați de vremurile trecute. Un colecționar de timbre va aprecia întotdeauna cadoul primit și va fi conștient de faptul că te-a preocupat atât de mult încât ai descoperit exact ceea ce îi lipsea.

Filme istorice

Ori de câte ori treci dincolo de pragul unei librării vei observa colecțiile lor de filme propuse spre cumpărare. O mare însemnătate o au filmele istorice, cele vechi românești, cele ce reflectă realitatea așa cum a fost ea. De aceea, dacă nu știi ce anume să îi cumperi tatălui, șefului, fratelui sau prietenului și știi doar că este preocupat de tot ceea ce s-a întâmplat odată poți opta pentru achiziționarea unui dvd cu filme de acest tip.

Obiecte vechi

Fie că te gândești să achiziționezi un tablou vechi, realizat de un pictor cunoscut, fie că ai în vedere un mic obiect de mobilier, ori pur și simplu îți îndrepți atenția spre o sticlă de vin vechi de sute de ani toate acestea pot fi cât se poate de potrivite pentru un colecționar de obiecte ce aparțin timpului trecut.

Așadar, un pasionat de trecut și istorie poate primi cadoul preferat, singura cerință fiind aceea de a-l cunoaște cât de puțin pentru a-i descoperi pasiunile și tot ceea ce iubește.

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*