Palatul Ghika din orașul Comănești, județul Bacău

Palatul Ghika din Comănești a aparținut familiei Ghika, folosită ca resedință de vară.

Palatul Ghika din Comănești se află situat într-o zonă destul de atractivă, în mijlocul unui parc important al județului Bacău, fiind considerat de către Ortensia Racoviță drept una dintre cele mai frumoase grădini de pe tot cuprinsul României. Locul în care a fost așezat Palatul Ghika din Comănești era destul de atractiv prin grădinile de flori multicolore, ce conțineau cele mai frumoase specii de plante, dar și prin orangeriile largi în dimensiuni.

Ornamentul grădinii era destul de captivant, fântânile, cascadele dar și micile insule pe care se putea circula cu barca reprezentau pentru mai toți oamenii importanți ai țării atracții de care nu se mai puteau lipsi odată ce ajungeau în aceste locuri.

Palatul Ghika din Comănești are o arhitectură frumoasă, fiind de inspirație franceză. Este construit pe două niveluri destul de înalte în care se regăsesc o multitudine de camere care trezesc interes publicului ajuns aici în căutarea de frumos și artă.
Stilul neoclassic al Palatului Ghika din Comănești a atras de-a lungul vremii mii de turiști, interesați de arhitectura acestuia, care impresionează prin măreție și grandoare.

Palatul Ghika din orasul Comanesti - dan calin

Istoric Palatul Ghika din Comănești:
Palatul Ghika din Comănești a fost ridicat în anul 1890 la solicitările familiei, fiind proiectat după planul arhitectului Albert Galleron.

Inițial, Palatul Ghika a aparținut familiei Ghika. După cel de-al Doilea Război Mondial Palatul a fost luat abuziv de către stat, dându-i-se o multitudine de funcții. Toate aceste schimbări au condus la degradarea acestuia. În anul 1979, autoritățile au demarat reabilitarea acestuia.

Obiective principale de vizitat la Palatul Ghika:
În prezent, Palatul Ghika găzduiește Muzeul de Etnografie și Artă Dimitrie N. Ghika din Comănești. Aici se pot admira numeroase opere etnografice din regiune, dar și picturi celebre donate de Muzeul din Bacău

Program de vizitare Palatul Ghika:
Marţi-Duminică: 9:00-17:00 Luni – închis

Tarif vizitare Palatul Ghika:

În apropiere de Palatul Ghika mai puteți vizita următoarele obiective turistice:
Parcul Mare, Ansamblul Palatului Ghica

Contact Palatul Ghika din Comănești:
Tel: 0234/371032
Email: –
Web: –

Adresa Palatul Ghika din Comănești:
Localitate: Comănești
Strada: Republicii nr.38
GPS: 46.4200554, 26.4468346

Cum se ajunge la Palatul Ghika:
Pentru a ajunge puteți urma traseul Adjud – Târgu-Ocna – Comănești, în zona gării CFR (monument istoric) . O altă variantă este traseul Bacău – Moinești – Comănești

Galerie foto Palatul Ghika din Comănești:

Ai vizitat Palatul Ghika?
Ce ți-a plăcut cel mai mult la Palatul Ghika?

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

One Response to “Palatul Ghika din orașul Comănești, județul Bacău”

Read below or add a comment...

  1. Superb Palatu! Merita sa te urci in mașina din Bacău sau chiar mai de departe sa vezi așa ceva.

Lasă un comentariu...

*