Stațiunea Stâna de Vale din comuna Budureasa, județul Bihor

Situata chiar in inima Muntilor Apuseni, statiunea Stana de Vale se afla la o altitudine de 1100 metri, intr-un peisaj pur, unde natura incearca sa se faca inteleasa.

Statiunea Stana de Vale din comuna Budureasa judetul Bihor - flickr

Statiunea Stana de Vale are o intindere de 2700 de hectare. Cei ce ajung in regiune beneficiaza de cele mai inalte standarde de tratament si recreere. Datorita proprietatilor apelor sale termale, dar si apelor minerale feruginoase statiunea Stana de Vale a devenit cunoscuta atat in tara, cat si in strainatate.

Partiile de ski si teleski ii conduc pe turisti pana in apropierea Izvorului Minunilor despre care legenda spune ca ar avea ape tamaduitoare.

Asa cum aminteam, turistii ajunsi in regiune nu pot sa nu se bucure de peisajul care inconjoara intreaga statiune. O regiune montana superba, fiind situata chiar in inima Muntilor Apuseni, un aer destul de proaspat si de curat, dar si frumusetea dezvaluita de cunoscutele trasee montane nu pot sa nu te faca sa te indragostesti de aceste peisaje de basm.

Vestul țării ne dezvăluie un alt loc, un peisaj de poveste, departe de civilizație, “ascuns” în munții Apuseni, la o altitudine de 1100-1200 m.

Presiunea atmosferică scăzută, aerul curat de munte, apa ale cărei legendă spune ca ar avea efect tămăduitor, traseele montale, cascadele și nu în ultimul rând pârtia de ski, fac din Stâna de Vale o atracție turistică pentru nenumărați turiști.
Prezența izvoarelor cu ape minerale feruginoase, hipotonice, sunt un motiv bine întemeiat pentru cei care sunt în căutarea unor metode de vindecare naturale, însă cel care va avea cel mai mult de câștigat va fi spiritul nostru, pentru că tabloul natural deosebit îți va vindeca sufletul.

Bine de stiut:

Ajunsi la Stana de Vale, turistii mai pot vizita cateva dintre obiectivele regiunii – Cascada Iadolina, Izvorul Muntelui, Cascada „Saritoarea Bohodei”, Pestera Ferice, Pestera Onceasa, Pestera Ursilor, Pestera Meziad, Pestera Alunului, Cascada Iedutului, pestera Cetatea Radesei, Pestera Focul Viu, Pastravaria Stana de Vale, Popasul Pescaresc.

Pentru a ajunge la Stana de Vale va trebui sa urmezi drumul Deva-Oradea. Turistii ajunsi in regiune pot gasi cazare la pensiunile si hotelurile amplasate chiar in statiune.

Tratament:

  • Astenii;

  • Dereglări endocrine;

  • Probleme respiratorii (neuroza respiratorie);

  • Anemie;

  • Rahitism si dereglări de creștere la copii.

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*