Castelul de Apă din orașul Brăila, județul Brăila

Castelul de Apă din Brailă reprezintă unul dintre cele mai importante simboluri istorice și culturale ale orașului Brăila, fiind considerat monument istoric.

De-a lungul timpului, Castelul de Apă din Brăila a îmbrăcat mai multe funcțiuni. Nu mulți sunt aceia care cunosc faptul că acest obiectiv turistic a fost primul restaurant și bar rotator din țară.

În prezent, Castelul de Apă din Brăila se află în proprietatea și grija primăriei orașului Brăila.
După lungi negocieri, Castelul de Apă din Brăila va fi reabilitat din folosirea unor fonduri europene.

Construcția Castelului de Apă din Brăila s-a dorit a fi una dintre cele mai moderne construcții din oraș, autoritățile dorind astfel să înlocuiască rezervorul de apă din Piața Carantinei.

Arhitectura Castelul de Apă din Brăila este demnă de admirat. Acesta are în alcătuire ca și structură de rezistență mai multe centuri și contraforți care dețin în interior un rezervor imens de apă din care se alimentează o mare parte din locuitorii orașului Brăila.

Castelul de Apa din orasul Braila - dan calin

Istoric Castelul de Apă din Brăila:
Castelul de Apa din Braila a fost ridicat în anul 1912 de către Elie Radu, planurile sale arhitecturale reușind o performanță destul de impresionantă – aceea de a alimenta cu apa jumatăte din populația orașului Brăila.

În anul 1978, Castelul de Apă a devenit proprietatea unei cooperative din județul Brăila, iar în anul 1996 acesta a fost cumpărat de un om de afaceri din Galați.

Începând cu anul 1982, autoritățile au considerat că acest Castel de Apă din Brăila poate deveni un spațiu de alimentație publică, demolându-se astfel stâlpii interiori, dar și cupola originală. Castelul de Apă din Brăila a intrat într-o perioadă de reconstrucție, folosindu-se alt tip de finisaje, fiind transformat în intregime.
În partea superioara a Castelului de Apă din Brăila a funcționat vreme de câțiva ani un veritabil bar rotator, fiind rotit în jurul axului sau cu ajutorul unui motor electric. În acest mod toti cei care veneau la Castelul de Apă puteau admira imaginea întregului oraș.

Obiective principale de vizitat la Castelul de Apă:
Castelul de Apă

Program de vizitare Castelul de Apă:

Tarif vizitare Castelul de Apă:

În apropiere de Castelul de Apă mai puteți vizita următoarele obiective turistice:
Casa Memorială ”Panait Istrati”, Muzeul Brăilei, Teatrul ”Maria Filotti”, Casa Memorială ”Perpessicius”

Contact Castelul de Apă din Brăila:
Tel: –
Email: –
Web: –

Adresa Castelul de Apă din Brăila:
Localitate: Brăila
Strada:Grdina Publică
GPS: 45°16’29″N 27°58’41″E

Cum se ajunge la Castelul de Apă:
Castelul de Apă din Brăila este situat chiar pe faleza Dunării, fiind considerat ani de-a rândul cea mai impozantă construcție de acest gen din țară.
Un alt reper pe care îl puteți lua în considera este că din Piața Traian din Brila, mergeți pe strada Oituz, trecând direct prin Piața Poligon și ajungând pe strada Grădina Publicăl. Aici după 100 de m veți vedea intrarea în Grădina Mare, unde se găsește Castelul de Apă,

Galerie foto Castelul de Apă din Brăila:

Ai vizitat Castelul de Apă?
Ce ți-a plăcut cel mai mult la Castelul de Apă?

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*