Locuri turistice din România care merită vizitate:

Castelul Bran din comuna Bran, județul Brașov

Castelul Bran din comuna Bran

Atunci cand ne amintim de legendele Branului nu putem uita de castelul Bran care bantuie in aceste locuri, unde se spune ca a locuit Vlad Tepes, intitulat si Vlad Dracul.

Cu toate acestea o astfel de denumire populara a castelului nu are o concretizare istorica intrucat Vlad Tepes nu a locuit efectiv in acest castel si a venit numai in vizite foarte scurte.
Situat intr-un peisaj feeric, printre paduri de conifer, intr-un loc destul de rustic prin datini și traditii, castelul Bran a devenit de-a lungul timpului un loc destul de cunoscut de catre turistii din tara si din strainatate, fiind un real punct de atractie, mai ales prin simbolul Contelui Dracula.

Locul in care este amplasat Castelul Bran se situeaza intre Muntii Piatra Craiului si Bucegi, generand o adevarata trecatoare pentru locuitorii si comerciantii tarii. Asadar, amplasamentul sau creaza un cadru destul de greu de uitat privirii, un peisaj montan, impadurit cu zeci de specii de foioase si conifere.

La intrarea in curtea Castelului Bran puteti observa un adevarat targ expozitional cu produse traditionale romanesti si traditii branene, fiind astfel incantati de ospitalitatea comerciantilor si de produsele cu care va imbie. Intrarea in Castel se va face conform programului afisat la intrare si dupa achitarea unei taxe de vizitare. Curtea Castelului iti dezvaluie un parc de promenade, avand in mijlocul sau un lac in care se poate oglindi conturul Castelului.

Bine de stiut:
In zona, puteti participa la diverse obiceiuri traditionale:
1 ianuarie – obiceiul sorcovitului;
martie, aprilie –obiceiuri de Pasti;
martie – urcarea oilor la munte;
25 aprilie –măsurarea laptelui;
24 iunie –Olimpiada de vară Şirnea;
20 iulie –Santilie;
25-26 iulie –Târgul de vară de la Moeciu;
9 august –Sf. Pantelimon;
25 octombrie –Focul lui Sumedru;
octombrie –răvăşitul oilor;
8 noiembrie – târgul de Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril;
24 decembrie – colindatul – Ajunul Craciunului;
25 decembrie –Crăciunul;

Castelul Bran din comuna Bran
Istoric Castelul Bran:
Castelul Bran are o istorie destul de controversata. Initial, acesta a fost domat Reginei Maria, in semn de recunostinta pentru infaptuirea Marii Uniri. Reconstructia Castelului a fost realizata in toata aceasta perioada, durand intre1920-1927, moment in care Castelul este iarasi donat de catre Curtea Regala Principesei Ileana, care il detine in proprietate un timp mai lung, pana in 1948. Dupa acesti ani, noul regim a preluat drepturile asupra acestui Castel, fiind lasat in paragina cativa zeci de ani. Abia in anul 1956, acesta a fost reconstruit, zidurile sale adapostind un celebru muzeu de istorie si de arta feudala pentru trecatori.

Cea mai ampla reconsolidare a inceput in vremea regimului comunist, in anul 1987 si a continuat pana in anul 1993, constructia putand fi vazuta in acest stadiu si astazi.

Obiective principale de vizitat la Castelul Bran:

Program de vizitare Castelul Bran:

Tarif vizitare Castelul Bran:

În apropiere de Castelul Bran mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

Contact Castelul Bran:
Tel: –
Email: –
Web: –

Adresa Castelul Bran:
Localitate: –
Strada: –
GPS: –

Cum se ajunge la Castelul Bran:

[geo_mashup_map]

Galerie foto Castelul Bran:

Ai vizitat Castelul Bran?
Ce ți-a plăcut cel mai mult la Castelul Bran?

0 0 voturi
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vedeti toate comentariile
Distribuie: