Locuri turistice din România care merită vizitate:

Templul Ursitelor din comuna Sinca, județul Brașov

Templul Ursitelor din comuna Sinca - flickr

Manastirea Sapata in Piatra sau Templul Ursitelor, asa cum s-a dus denumirea lacasului de cult de la Sinca Veche este un loc de pelerinaj vizitat anual de mii de turisti ca urmare a fenomenelor paranormale dezvaluite in aceasta regiune.

Sinca Veche isi are locatia in apropierea orasului Brasov, la numai 50 de kilometri distanta, spre localitatea Fagaras, in partea de est a dealului Persanilor. Prima atestare documentara a localitatii apare inca din secolul al XVII-lea, fiind cunoscuta drept una dintre cele mai vechi si insemnate vestigii arheologice din Romania.

Ca urmare a unei istorii mai tulburi, localitatea aflandu-se la granita cu Imperiul Habsburgic, manastirea din aceste locuri, rupestra ca mod de formare nu i-a putut fi acordata o anumita data de construire. Cu toate acestea, se preconizeaza ca aceasta s-ar fi cladit inca de prin anii 1742, data la care bisericile de cult ortodox au fost interzise. Mai exista opinii care declara ca manastirea ar putea fi cladita in urma cu mii de ani, avand o istorie de-a dreptul necunoscuta. Simbolistica manastirii – semnul Yin-Yang si Steaua lui David apartin bisericii inca de la inceputuri, fiind de insemnatate pentru epocile mai vechi.

Pentru a pasi în mânăstire este nevoie sa strabati un con de circa 10 m lungime, de forma conica. Asadar, Templul Ursitelor este destul de ascuns de ochii privirtorilor, fiind cuprins in adancimea pamantului, urmele de lumina de-abia zarindu-se din interior.Cei ce o viziteaza sunt de-a dreptul uluiti de frumusetea acestor locuri, dar si de lumina destul de plapanda ce se vede din interior.

Manastirea este cladita din piatra de cariera si nu are prevazut niciun acoperis. Mesterii care au construit-o au sapat pesemne cu multa staruinta si pricepere pentru a o ridica.

Calugarii care slujesc in Manastirea Sapata in Piatra se plimba cu cartile religioase dupa razele soarelui pentru a putea descifra rugaciunile.

Potrivit preotilor este posibil ca biserica sa nu aiba insemnatate crestina, fiind prevazuta cu doua altare de rugaciune. Alte pareri considera ca au existat initial doua biserici si ca urmare a surparii zidurilor, acestea au devenit una singura, cu doua altare ramase in urma dezastrului. Zvonurile afirma ca fenomenele paranormale nu sunt putine, pe peretii manastirii aparand adevarate umbre albe in timpul forografierii.

Cu toate acestea, de-a lungul timpului vizitatorii au incercat sa strice din farmecul arhitectural, murdarind peretii Templului cu anumite insemne personale.

Templul Ursitelor din comuna Sinca - flickr

 

Istoric Templul Ursitelor de la Sinca Veche:

Obiective principale de vizitat la Templul Ursitelor:

Program de vizitare Templul Ursitelor:

Tarif vizitare Templul Ursitelor:

În apropiere de Templul Ursitelor mai puteți vizita următoarele obiective turistice:
Sinca Veche are si alte locuri la fel de insemnate de pelerinaj pe care ar fi pacat sa le excludeti din vizitele voastre: manastirea Bucium, Biserica de la Sercaita, castrul Roman, moara cu apa de la Ohaba, Muzeul de arta populara Radocea.

Contact Templul Ursitelor de la Sinca Veche:
Tel: –
Email: –
Web: x-

Adresa Templul Ursitelor de la Sinca Veche:
Localitate: –
Strada: –
GPS: –

Cum se ajunge la Templul Ursitelor:

[geo_mashup_map]

Galerie foto Templul Ursitelor de la Sinca Veche:

Ai vizitat Templul Ursitelor?
Ce ți-a plăcut cel mai mult la Templul Ursitelor?

0 0 voturi
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vedeti toate comentariile
Distribuie: