Cetatea Prejmer din comuna Prejmer, județul Brașov

In apropiere de Brasov, mai exact in localitatea Prejmer se afla situata cetatea cu acelasi nume, unul dintre cele mai vechi monumente din tara noastra.

Pentru a ajunge intr-acolo este nevoie sa strabateti aproximativ 12 kilometri, pe soseaua nationala.

In secolul XIV s-a ridicat cetatea Prejmer, avand o forma circulara, incercand parca sa ascunda biserica din mijlocul acesteia. Lacasul de cult a fost construit in secolul al XIII, fiind una dintre cele mai importante vestigii de cult din acea vreme. De aceea, cetatea a fost cladita in jurul Bisericii, dorind parca sa o ocroteasca. Inca din cele mai vechi timpuri, cetatea avea rolul de aparare in fata invaziilor straine.

Grosimea zidurilor este de-a dreptul spectaculoasa – de patru metri, constructorii ridicand o astfel de cetate cu o inaltime de 12 metri. Portile de fier si bastioanele ne atrag oricand privirea atunci cand ne dorim sa o vizitam.

Pentru aparare cetatea avea imprejurul sau santuri pline cu apa, destul de adanci pentru ca invadatorii sa nu poata patrunde in interiorul acesteia. Pe zidurile actuale se mai vad si astazi urmele vechi ale gurilor de foc pe care luptatorii turnau apa, ulei fiert sau smoala incinsa.

Interiorul cetatii avea prevazute cateva camere de adapost pentru nevoiasi sau pentru cei ce trecusera prin asedii destul de recente.

Bine de stiut:
In incercarile lor, otomanii au atacat cetatea de 50 de ori, dar nu au putut niciodata pasi in interiorul acesteia pentru a o cuceri.

Cetatea are un numar de 272 de camere, necesare pentru depozitarea proviziilor.

In cazul in care se doreste se poate parcurge pasajul subteran care face legatura cu exteriorul, pasaj ramas necunoscut pentru cotropitori.

Cetatea Prejmer din comuna Prejmer
Istoric Cetatea Prejmer din localitatea Prejmer:

Obiective principale de vizitat la Cetatea Prejmer:

Program de vizitare Cetatea Prejmer:

Tarif vizitare Cetatea Prejmer:

În apropiere de Cetatea Prejmer mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

Contact Cetatea Prejmer din localitatea Prejmer:
Tel: –
Email: –
Web: –

Adresa Cetatea Prejmer din localitatea Prejmer:
Localitate: –
Strada: –
GPS: –

Cum se ajunge la Cetatea Prejmer:

Galerie foto Cetatea Prejmer din localitatea Prejmer:

Ai vizitat Cetatea Prejmer?
Ce ți-a plăcut cel mai mult la Cetatea Prejmer?

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*