Otopeni – locul unde poți privi avioanele

Unii oameni sunt pasionați de spectacolele cu avioane și acrobațiile efectuate de piloți în zilele de sărbătoare, în timp ce alții sunt obsedați de avioane în adevăratul sens al cuvântului, dar e o obsesie frumoasă ce ascunde de fapt o mare pasiune pentru aeronave și pentru mecanismul lor de funcționare. Până la urmă, cine nu e fascinat de modul în care aceste mașinării perfecte pot transporta oamenii în siguranță pe distanțe de mii de kilometri, la o altitudine de zeci de mii de metri? Dacă ești pasionat de avioane și îți place să le privești cum se ridică de la sol sau cum aterizează, să auzi zgomotul făcut de ele și să simți acel entuziasm de dinaintea oricărei curse, atunci Otopeni este locul potrivit, pentru că, după cum bine știi, aici se află cel mai mare aeroport din România – Aeroportul Internațional Henri Coandă.

Otopeni – locul unde poți privi avioanele_1

Picture 1 of 9

Pe aeroportul din Otopeni pot fi parcate simultan până la 45 de aeronave, așa că, într-o zi mai aglomerată, îți poți petrece chiar și o zi întreagă în aeroport pentru a le observa îndeaproape. În cadrul acestui aeroport operează peste 30 de companii aeriene de pasageri, iar zvonurile spun că din anul 2018, un gigant al companiilor aeriene, Air Canada, va opera pe aeroportul din Otopeni și va oferi românilor curse directe București-Montreal și București-Toronto. Este o premieră pe piața companiilor aeriene din România pe care nu ar trebui să o ratezi dacă ești cu adevărat pasionat de aeronave și tot ce înseamnă zboruri.

Poți privi aeronavele din preajma aeroportului Otopeni sau chiar din interiorul aeroportului. În acest caz, îți recomandăm să combini două activități într-una, masa de prânz și admiratul avioanelor care decolează sau aterizează de la terminalul Finger, din cel mai bun loc din aeroport: restaurantul de la etaj. Practic, între masa unde tu iei prânzul sau cina și aeronave există un perete imens de sticlă. În afară de acest restaurant, aeroportul Otopeni îți oferă și alte alternative de a-ți servi cafeaua și de a asculta sunetul produs de aeronave cum ar fi cafeneaua Espressamente, Route 96 sau Segafredo. În plus, în drumul tău către ieșire poți vizita și expoziția permanentă care se află în zona de trecere dintre terminalul sosiri și cel de plecări.

Nu în ultimul rând, o ocazie bună pentru a privi îndeaproape avioanelor este chiar Ziua Porților Deschise la aeroportul internațional din Otopeni. Acest eveniment se organizează de două ori pe lună și este extrem de tentant, mai ales pentru persoanele pasionate de acest domeniu. Majoritatea evenimentelor propun două tipuri de programe: o vizită ghidată în zona de operațiuni aeriene unde vei descoperi tot felul de lucruri interesante despre operațiunile la sol, operațiunile de îmbarcare/debarcare, etc. și zborurile de agrement. Este o ocazie unică în viață să zbori cu o aeronavă de 8 locuri, timp de 10-15 minute, și în același timp să o observi îndeaproape.

Nu înainte de a încheia, am dori să vă uimim cu câteva lucruri interesante despre aeroportul din Otopeni, care nu sunt cunoscute de mulți. Spre exemplu, știai că doar pe platforma aeroportuară din Otopeni lucrează peste 12.000 de oameni, angajați ai aeroportului, ai companiilor aeriene, instituțiilor de siguranță națională, magazinelor duty free, restaurantelor, etc.? Sau că primul avion de pasageri a decolat de pe aeroportul Otopeni acum aproximativ 50 de ani? Restul va trebui să le afli tu, în urma unei vizite în locul de unde poți privi avioanele – Otopeni.

Acum - Ofertă la sute de produse pe eMag.ro


EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*