Castelul Marghiloman din orașul Buzău, județul Buzău

Asezat la periferia orasului Buzau, Castelul Marghiloman a fost ridicat de catre Iancu Marghiloman in anul 1882.

Durata constructiei a fost una de scurta durata, in nici cinci ani Iancu Marghiloman reusind sa cladeasca in aceste locuri un adevarat palat.

Castelul Marghiloman a suferit numeroase modificari realizate de catre fiul lui Iancu Marghiloman, Alexandru care a urmat sfaturile unui arhitect francez numit Paul Gottreau, cu renume in renovarea si constructia a numeroase cladiri de insemnatate pentru tara, printre care putem enumera Casa de Economii si Consemnatiuni din Bucuresti și FundatiaUniversitara Carol I din Capitala.

Castelul Marghiloman din Buzau a fost admirat de-a lungul timpului de numerosi turisti, fiind o cladire impunatoare, respectand stilul arhitectural frantuzesc. In aceeasi curte a fost ridicata si vila Albatros avand ca destinatie primirea oaspetilor.

Castelul Marghiloman avea 31 de incaperi, numarandu-se printre cele mai elegante cladiri de acest gen din tara. Pereti imbracati cu matase, parchet din lemn masiv, toate au incantat privirile multor oaspeti veniti aici in numeroase dineuri organizate de proprietarii acestuia.

Ceea ce este de remarcat este splendoarea parcului care il inconjura, amplasat pe un teren destul de intins, dotat cu helesteu si lac, dar si cu locuri pentru calarit.

Bine de stiut:

In prezent, Castelul Marghiloman se afla intr-o stare de continua degradare intrucat fostul proprietar al terenului, C. Musceleanu a blestemat aceste locuri, suparat fiind ca l-a pierdut la un joc de carti in favoarea lui Iancu Marghiloman.

Cu toate acestea, si astazi ruinele inca mai atrag prin bogata lor istorie si maretia acestora, precum si prin frumusetea parcului ce le inconjoara.

Castelul Marghiloman din orasul Buzau - savuleasca

Istoric Castelul Marghiloman din Buzau:

Obiective principale de vizitat la Castelul Marghiloman:

Program de vizitare Castelul Marghiloman:

Tarif vizitare Castelul Marghiloman:

În apropiere de Castelul Marghiloman mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

Contact Castelul Marghiloman din Buzau:

Tel: –

Email: –

Web: –

 

Adresa Castelul Marghiloman din Buzau:

Localitate: –

Strada: –

GPS: –

Cum se ajunge la Castelul Marghiloman:

Galerie foto Castelul Marghiloman din Buzau:

Ai vizitat Castelul Marghiloman?

Ce ți-a plăcut cel mai mult la Castelul Marghiloman?

Acum - Ofertă la sute de produse pe eMag.ro


EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*