Marea Neagră din județul Constanța

Atunci cand vine vara nu poti sa nu arunci o privire asupra plajelor destul de primitoare de la Marea Neagra, ideal pentru petrecerea zilelor caniculare.

Marea Neagra din judetul Constanta - flickr

Litoralul romanesc are o intindere de aproximativ 245 km, ajungand pana in Delta Dunare, paradisul pasarilor asa cum o cunoastem deja cu totii.

Constanta este la fel de primitoare pe tot parcursul anului, oferindu-ne cateva peisaje incantatoare asupra portului ce se afla in apropiere. De asemenea, nu putem uita ca la Constanta poti poposi cu mare usurinta, pe aeroportul ce se afla in apropiere, chiar la iesirea din oras. Hoteluri, obiective de interes turistic, magazine, mall-uri, restaurante – toate intregesc oferta acestui splendid oras.

Mamaia este principala statiune nordica a litoralului, fiind urmata in apropiere de Navodari. Nu putem trece pe aici fara a admira plajele superbe, nisipul aurii, dar si viata de noapte din cluburile ce se regasesc chiar aproape de malul marii. In apropierea statiunii nu putem sa nu remarcam ruinele cetatii Histria.

In partea sudica a litoralului romanesc nu avem cum sa nu remarcam plajele destul de ingrijite din statinile de la malul marii ce se intind pe o suprafata de aproximativ 50 kilometri pana la granita cu Bulgaria.

Neptun, Olimp, Eforie Sud, Jupiter, Venus, Eforie Nord, Mangalia – statiuni in care te poti regasi in cazul in care vii sa le vizitezi insotit de familie sau de cunoscut. In cazul in care esti mai tanar si non-conformist nu poti trece fara sa remarci frumusetile statiunilor Costinesti si Vama Veche, unde viata de noapte te imbie sa petreci pana dimineata clipe de neuitat alaturi cu colegii de trupa.

Bine de stiut:

In apropierea statiunii Mangalia nu poti trece fara sa iti faci o impresie despre ceea ce a fost demult cetatea greceasca Callatis, cu o vechime de zeci de secole, construita in secolul al VI-lea i.Hr.

Monumentul de la Adamclisi, construit in secolul unu dupa Hristos reprezinta un alt obiectiv turistic la fel de important, situat la 62 de kilometri de Constanta.

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*