Stațiunea Balvanyos din comuna Turia, județul Covasna

Situata pe versantul sudic al muntilor Bodoc, in curbura Carpatilor, la 67 km nord-est fata de Sfantu Gheorghe (Covasna), Balvanyos este o statiune balneoclimaterica permanenta.

Statiunea Balvanyos din comuna Turia judetul Covasna

Calitatile terapeutice ale numeroaselor izvoare minerale (feruginoase, bicarbonatate, clorurate, calcice, sodice, carbogazoase, hipotone), emanatiile post-vulcanice (mofete) si bioclimatul sedativ reprezinta factori ideali de odihna si tratament.

Printre procedurile pe care statiunea Balvanyos le pune la dispozitia turistilor se numara electroterapia, hidroterapia, termoterapia, kinetoterapia si aerohelioterapia.

Datorita rocilor vulcanice si sedimentare din sol, emanatiile de bioxid de carbon si de hidrogen sulfurat au favorizat aparitia mai multor izvoare de apa minerala, folosite in tratarea afectiunilor stomacale si intestinale, a afectiunilor de cord si ale sistemului vascular.

Proprietatile curative ale apelor minerale de la Balvanyos sunt recunoscute de timp indelungat, localnicii utilizandu-le in tratarea a numeroase afectiuni. Exploatarea lor din punct de vedere balneologic a inceput in anul 1938.

Chiar dacă această stațiune nu se mândrește cu numeroase ștranduri cu ape termale sau minerale, rămâne un loc pe care-l recomandăm datorită peisajului deosebit.

O zonă pitorească unde te simți cel mai aproape de natură.

În inima pădurii descoperi una din apele miraculoase ce izvorăște din Muntele Puturosul. O apă carbogazoasă cu un iz nu prea plăcut, însă cu efect terapeutic excelent, recomandată în special pentru probleme gastro intestinale.

Nici drumul până în acest vârf de munte nu este prea ușor, însă Balvanyos merită acest sacrificiu, dacă nu pentru apa minerală sau aerul curat măcar pentru atracțiile turistice din zonă: Ruinele Cetății Balvanyos, Cimitirul Păsărilor, Lacul Sf. Ana, Tinovul Mohos, Balta Dracului și multe altele.

Tratament: Afecțiuni stomacale și intestinale; Afecțiuni de cord, ale sistemului vascular.

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

One Response to “Stațiunea Balvanyos din comuna Turia, județul Covasna”

Read below or add a comment...

  1. Alecsandra F says:

    Zona ne incanta prin amplasarea statiunii in sanul naturii…
    Felicitari locuitorilor acestor zone care fac ca aceste tinuturi sa fie confortabile si pentru cei mai exigenti oaspeti…

Lasă un comentariu...

*