Rezervaţia Naturală Peştera Cocora din comuna Moroeni, județul Dâmboviţa

Rezervația Naturală Peștera Cocora  se află în judeţul Dâmboviţa, în Parcul Naţional Bucegi, aflându-se în administrarea Primăriei din Moroieni.

Peştera Cocora este cuprinsă într-o rezervaţie naturală ce se întinde pe o suprafaţă de 307 hectare. Aceasta cuprinde mai multe peşteri, printre care cele mai cunoscute sunt: Peştera Ialomiţei, Peştera Pustnicul, Cheile Urşilor, Cheile Horoabei, Cheile Peşterii, Turnul Seciului.

În Rezervaţia Naturală Peştera Cocora se regăseşte o faună şi o vegetaţie destul de variată, aici putând întâlni păduri de conifere, de foioase, dar şi o vegetaţie destul de rar întâlnită – putând aminti păiuşul, genţiana bulgarica, stânjenelul de munte, dar şi secară de munte.

În interiorul peşterilor din cadrul Rezervaţiei Naturale Peştera Cocora putem întâlni mai multe specii de vegetaţie. Putem aminti Fridericia ratzeli, Parasitus nivenus, Euryparasitus emarginatus, Ceratophysella sigillata, Onychiurus armatus, Folsomia listeri, Lepidocyrtus serbicus, Catops tristis, Duvalius procerus, Nictus crenatus; subspecii endemice de Amphipod, Niphargus carpathicus cavernicolus.

Bine de ştiut:

În cadrul Rezervaţiei Naturale Peştera Cocora se află şi Grota Urşilor unde au fost identificate schelete de Ursus Spelae.

rezervatia-naturala-pestera-cocora-din-comuna-moroieni-ziarulevenimentulIstoric Rezervaţia Naturală Peştera Cocora din comuna Moroieni:

Obiective principale de vizitat la Rezervaţia Naturală Peştera Cocora:

Rezervaţia Naturală Peştera Cocora are în administrare Pădurea Cocora, dar şi Cheile Ursului. De asemenea, aceasta se întinde până şi între muntele Cocora şi Muntele Bătrâna.

O atracţie deosebit de importantă a zonei este Peştera Ialomiţei care se regăseşte la o altitudine de aproximativ 1600 metri. La intrare în Peştera vom putea observa o Biserică destul de frumos decorată, aspectul acesteia fiind apreciat de tot mai mulţi turişti. Lungimea Peşterii Ialomiţei are o lungime de 804 metri, fiind etajată.

Program de vizitare Rezervaţia Naturală Peştera Cocora:

Tarif vizitare Rezervaţia Naturală Peştera Cocora:

În apropiere de Rezervaţia Naturală Peştera Cocora  din comuna Moroieni mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

Contact Rezervaţia Naturală Peştera Cocora  din comuna Moroieni:

Tel:  –

Email:  –

Web:  –

Adresa Rezervaţia Naturală Peştera Cocora  din comuna Moroieni:

Localitate: comuna Moroieni, județul Dâmbovița

Strada:  –

GPS: 45.2264633, 25.431776

Cum se ajunge la Rezervaţia Naturală Peştera Cocora :

Este situată în Parcul Naţional Bucegi, din județul Dâmbovița

Galerie foto Rezervaţia Naturală Peştera Cocora  din comuna Moroieni:

Ai vizitat Rezervaţia Naturală Peştera Cocora?

Ce ți-a plăcut cel mai mult la Rezervaţia Naturală Peştera Cocora?

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*