ATRACȚII SI OBIECTIVE TURISTICE DIN COMUNA COMANA. Descoperă România și vezi aici lista cu locuri, atracții și obiective turistice din comuna Comana, județul Giurgiu.

Intenția noastră este de a descoperi frumusețea și spiritul fiecărui locușor din România, iar astăzi ne îndreptăm atenția spre județul Giurgiu. Călătoria noastră ne duce în sud-estul județului Giurgiu, la 30 de km de București, în comuna Comana.

În primul rând, aflăm că această comună este formată din 5 sate: Comana , Vlad-Țepes, Grădiștea, Falaștoaca și Budeni. Casele Comanei se odihnesc pe platoul ce se ridică în panta de la apa Neajlovului spre pădure.

Apropo, sțiați că localitatea Comana este străjuită de zidurile mânăstirii Comana?

Prima informatie certa a locului o avem din 1462 si se refera la " balta Comana", mentiune inscrisa intr-un act oficial de la Vlad-Tepes.

”Partenerii istorici”, care au însoțit mereu localitatii Comana, au fost pădurea, balta și râul.

Cum am spus mai devreme fiecare locușor din România are comori ascunse, este timpul să vedem ce are comuna Comana de oferit turiștilor:

Nu putem începe altfel decât prin a vorbi despre ctitoria lui Vlad Țepeș - Mânăstirea Comana. Această mânăstire a fost ridicată de Vlad Țepeș în anul 1461 cu rol de manastire-cetate. Mânăstirea a fost reclădită în anul 1588 de boierul Radu Șerban.

Însă, mânăstirea a cunoscut încă o etapă de restaurare, în timpul domniei lui Șerban Cantacuzino. Atunci, lucrurile s-au făcut în spiritul inovațiilor, aduse în tehnica construcțiilor, de epoca lui Constantin Brâncoveanu.

Este important de știut că turiștii vor găsi aici Icoana făcătoare de minuni Sf. Nicolae și moaștele Sf. Ecaterina. Însă, nu plecați încă! Tot aici, puteți descoperi un punct important de interes, și anume, mormântul lui Pătrașcu Vodă, fiul lui Mihai Viteazu.

Mânăstirea Delta Neajlovului – chiar dacă se află în construcție, este deschisă pentru vizitare;

Mausoleul Eroilor de la Comana - Din informațiile oferite de marele istoric Nicolae Iorga (în anul 1919), ”Mausoleul Eroilor căzuți în Primul Război Mondial” a fost clădit, în anul 1932, în incinta Cetății medievale (sec. al XV-lea) și a mânăstirii Comana. În acest cimitir, au fost înhumaţi 516 eroi, de naționalități diferite, cum ar fi români, germani, bulgari și turci, însă, nu au putut fi identificați.

Știați că acest edificiu se află pe Lista Monumentelor Istorice sub denumirea de „Mausoleul eroilor căzuţi în Primul Război Mondial” (Mănăstirea Comana)?

Parcul Natural Comana - este cea mai mare arie protejată din Câmpia Română și este formată din trei păduri: Călugăreni- Fântânele, Oloaga - Grădinari și Padina Tătarului. A fost declarată rezervație naturală, în anul 1954, cu scopul de a proteja speciile de flori ghimpele albastru, lăcrămioarele și bujorul românesc.

Odată ce ajungeți aici, puteți încerca traseele turistice prin pădure sau poate o plimbare cu barca?

Delta Neajlovului - reprezintă a doua biodiversitate după Delta Dunării. În acest loc, care poate fi considerat un colț de rai, sunt adăpostite peste 141 specii de păsări și 13 specii de pești;

Casa Comana - este un hotel aflat într-un cadru mirific, ce oferă, pe lângă cazare și restaurant, un centru SPA și un parc de aventură.

Fântâna cu nucu - Acest loc este legendar. De ce spun acest lucru? La ”Fântâna cu nucu”, turiștii pot vedea locul unde a fost ucis Vlad-Tepeș;

Moara de hârtie - Ce este ”Moara de hârtie”? Un atelier-muzeu în care pot fi văzute echipamente vechi de tipar și legătorie;

Aerodromul - Pentru cei care vor să simtă un pic de adrenalină, atunci clubul sporiv este locul special pentru voi. Ce puteți experimenta aici? Zboruri cu parapanta și diverse planoar;

Casa Gellu Naum - Nu puteți rata casa memorială a scriitorului suprarealist Gellu Naum, unul dintre marii reprezentanți ai curentului suprarealist pe plan european.

Doar nu credeați că am terminat, nu? Rezervația de bujori din pădurea Comana oferă pretextul perfect pentru a organiza ”Sărbătoarea Bujorului” sau “spectacolul înfloririi bujorului de pădure”. Este un eveniment care dorește să atingă trei obiective: păstrarea tradițiilor, conservarea biodiversității și ocrotirea bujorului românesc.

Comuna Comana vă oferă multe motive pentru a-i face o vizită. Încercați, măcar o dată, această experiență, nu aveți nimic de pierdut!