Mănăstirea Tismana din comuna Tismana, județul Gorj

Manastirea Tismana este cel mai vechi asezamant monahal din Tara Romaneasca, rolul sau fiind mentinerea credintei ortodoxe de-a lungul a peste 600 de ani. Manastirea se gaseste in comuna Tismana din judetul Gorj.

Manastirea Tismana reprezinta un monument de reculegere si inchinaciune, de cinstire a credintei noastre stramosesti, un edificiu de prea frumoasa arta straveche. De asemenea manastirea a avut si rol de aparare al tarii in vremuri de razboi, de gazduire a multor personalitati patrunse de un inalt patriotism.

Vechimea manastirii Tismana este atestata documentar printr-un hrisov din anul 1385, octombrie 3, prin care domnitorul Dan I Basarab intareste stapanirea manastirii de peste mai multe sate, intre care si Tismana.

Manastirea Tismana reprezinta un bogat tezaur de istorie, arta si sfintenie, aparuta pe teritoriul tarii noastre cam in acelasi timp cu intemeierea Principatelor Romane. Ea este ctitorie a primilor domnitori romani Basarabi, dupa indemnul si straduinta Cuviosului Nicodim.

Bine de stiut:

La 26 decembrie 1406 Cuviosul Nicodim a trecut la cele vesnice si este ingropat in pridvorul bisericii, unde si in ziua de astazi arde o candela. A fost canonizat de Biserica Ortodoxa Romana la in 1955.

manastirea-tismana-din-comuna-tismanaIstoric Manastirea Tismana din comuna Tismana:

Obiective principale de vizitat la Manastirea Tismana:

Program de vizitare Manastirea Tismana:

Tarif vizitare Manastirea Tismana:

În apropiere de Manastirea Tismana mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

Contact Manastirea Tismana din comuna Tismana:

Tel: –

Email: –

Web: –

Adresa Manastirea Tismana din comuna Tismana:

Localitate: –

Strada: -nr. –

GPS: –

Cum se ajunge la Manastirea Tismana:

Galerie foto Manastirea Tismana din comuna Tismana:

Ai vizitat Manastirea Tismana?

Ce ți-a plăcut cel mai mult la Manastirea Tismana?

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*