Stațiunea Bilbor din comuna Bilbor, județul Harghita

Situata la limita Ardealului cu Bucovina, statiunea Bilbor este renumita pentru apele minerale, dar si pentru padurile nesfarsite de conifere.

Comuna Bilbor este cea mai bogata asezare din judetul Harghita in privinta izvoarelor de apa minerala – pe teritoriul administrativ al comunei fiind aproape 700 de izvoare. Aceste izvoare de apa minerala sunt la fel de bune calitativ ca si cele de la Borsec.

Izvoarele minerale de la Bilbor au inceput sa fie exploatate, numele localitatii fiind sinonim cu un important brand de apa minerala.

Aici se gasesc specii rare de plante, considerate monumente ale naturii: jneapanul, tisa, trestia de camp, zambrul, cimbrisorul, garofita pitica sau bujorul de munte etc.

Codrii nesfarsiti ocrotesc animale precum: cocosul de mesteacan, jderul, barza alba sau ursul brun.

Potentialul turistic al localitatii este unul semnificativ, la acesta contribuind atat calitatea aerului si renumele izvoarelor minerale, cat si frumusetea si salbaticia naturii din aceasta zona. Avand statut de statiune balneara, in Bilbor se regasesc numeroase oferte de cazare, in special la vile si pensiuni turistice moderne, cu confort sporit.

La dezvoltarea turismului in zona contribuie si numeroasele obiective turistice ale localitatii, majoritatea fiind meritul naturii. Toate acestea au facut ca, de-a lungul timpului, tot mai multi turisti sa caute linistea si frumusetea Bilborului, optand pentru cazare in oricare din casutele primitoare ridicate de localnici pentru a-si primi oaspeti

statiunea-bilbor-din-comuna-bilbor-bunadimineataIstoric Statiunea Bilbor din comuna Bilbor:

Obiective principale de vizitat la Statiunea Bilbor:

Program de vizitare Statiunea Bilbor:

Tarif vizitare Statiunea Bilbor:

În apropiere de Statiunea Bilbor  mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

Contact Statiunea Bilbor din comuna Bilbor:

Tel: –

Email: –

Web: –

Adresa Statiunea Bilbor din comuna Bilbor:

Localitate: –

Strada: -nr. –

GPS: –

Cum se ajunge la Statiunea Bilbor:

Galerie foto Statiunea Bilbor din comuna Bilbor:

Ai vizitat Statiunea Bilbor?

Ce ți-a plăcut cel mai mult la Statiunea Bilbor?

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*