Lacul Sfânta Ana din comuna Tușnad, județul Harghita

Lacul vulcanic Sfanta Ana atrage anual mii de turisti. Situat intr-un cadru natural unic, acesta reprezinta una dintre cele mai mari atractii turistice din Romania si de ce nu, din Europa.

Amplasamentul sau este unul de invidiat. Foarte aproape de varful Ciomatu, foarte aproape de statiunea Tusnad, lacul Sfanta Ana este unicul lac vulcanic din Romania, avand o adancime de apoximativ 7 metri si o lungine de 1737 m. Ceea ce impresioneaza este inaltimea la care este situat acesta – lacul fiind la o altitudine de 946 metri.

Istoria lacului ne spune ca acesta a fost amplasat intr-un crater vulcanic, iar modul de colectare a apelor este doar unul natural, apele provenind din precipitatii si nu din alte izvoare din apropiere.

Fauna si vegetatia ce inconjoara lacul Sf Ana sunt de-a dreptul impresionante. Muschi de pamant, dar si diverse specii rare de flori, impreuna cu fauna de-a dreptul uimitoare, reusesc sa capteze privirile a mii de turisti romani si straini.

Ca toate asezarile din tara noastra si aceasta atractie isi are legendele proprii. Una dintre acestea se refera la stapanirile a doi frati destul de egoisti si invidiosi unul pe celalalt. Unul dintre acesta isi avea tinuturile in apropiere de masivul Puciosu, iar celalalt foarte aproape de lacul Sfanta Ana. Intr-o zi fratele ce stapanea frumusetile din apropierea lacului, afla ca fratele sau din masivul Puciosu si-a luat o caleasca destul de mandra. Asa ca, din invidie acesta si-a construit una la un mester faurar, destul de comuna, iar la ea a inhamat 8 fete pe care obisnuia sa le biciuiasca. Una dintre ele se numea Ana. Aceasta l-a blestemat pe stapan la cele mai ingrozitoare lucruri care i s-ar putea intampla. Asa se face ca intr-o zi veni o furtuna, iar apele luara caleasca si le scufunda in acel lac, ce urma sa se numeasca Lacul Sfanta Ana.

A doua poveste pare sa ia nastere dintr-o poveste de dragoste destul de fortata. Parintii a doi tineri, se invoira sa ii casatoreasca pe acestia ca urmare a potrivirii averilor ambelor familii. Cu toate acestea, fata nu a putut suporta ideea casatoriei si in noaptea nuntii avea sa se arunce in lac, iar trupul nu avea sa-i fie gasit niciodata. Pe fata o chema Ana. Asa lua nastere denumirea lacului.

lacul-sfanta-ana-din-comuna-tusnadIstoric Lacul Sfanta Ana din comuna Tusnad:

Obiective principale de vizitat la Lacul Sfanta Ana:

Program de vizitare Lacul Sfanta Ana:

Tarif vizitare Lacul Sfanta Ana:

În apropiere de Lacul Sfanta Ana mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

Contact Lacul Sfanta Ana din comuna Tusnad:

Tel: –

Email: –

Web: –

Adresa Lacul Sfanta Ana din comuna Tusnad:

Localitate: –

Strada: -nr. –

GPS: –

Cum se ajunge la Lacul Sfanta Ana:

Pentru a ajunge la lac este recomandat sa faceti un traseu turistic pe ruta Brasov – Sfantu Gheorghe – Baile Tusnad – Lacul Sfanta Ana. In acest fel natura va va uimi cu frumusetile sale.

Galerie foto Lacul Sfanta Ana din comuna Tusnad:

Ai vizitat Lacul Sfanta Ana?

Ce ți-a plăcut cel mai mult la Lacul Sfanta Ana?

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*