Cetatea Colț din comuna Râu de Mori, județul Hunedoara

Cetatea Colt dateaza de la începutul sec. al XIV-lea, cand a fost ctitorita de cneazul Candea. Cetatea se afla pe teritoriul satului Suseni, Hunedoara pe DJ 686, la intrarea pe valea Rausorului si la 3 km distanta de satul Rau de Mori.

Aflata pe teritoriul satului Suseni din Hunedoara, ridicata pe un colt de stanca, la intrarea în defileul Râușorului, cetatea Colt a avut rol de aparare.

Cu toate acestea, ea nu a indeplinit niciodată acest rol, pentru ca cele trei fortificatii erau prea mici pentru a rezista unor armate de mari dimensiuni. Probabil cetatea functiona ca loc de refugiu atunci când apăreau conflicte între cnezi. Cetatea Colt, în prezent, mai păstrează doar resturi de ziduri. Aceasta s-a degradat prin prăbușirea în vale a unor curtine.

 La poalele stancii se afla biserica fortificata construita in aceeasi perioada de Candesti. Pe peretii bisericii se mai pastreaza inca mici portiuni ale picturii originale.

Bine de stiut:

Legenda spune ca in secolul 19 celebrul scriitor francez Jules Verne a vizitat cetatea impreuna cu o misterioasa femeie, fiind apoi sursa de inspiratie pentru romanul Cetatea din Carpati.

cetatea-colt-din-comuna-rau-de-mori-flickrIstoric Cetatea Colt din satul Suseni:

Obiective principale de vizitat la Cetatea Colt:

Program de vizitare Cetatea Colt:

Tarif vizitare Cetatea Colt:

În apropiere de Cetatea Colt mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

Contact Cetatea Colt din satul Suseni:

Tel: –

Email: –

Web: –

Adresa Cetatea Colt din satul Suseni:

Localitate: –

Strada: -nr. –

GPS: –

Cum se ajunge la Cetatea Colt:

Accesul la cetate se face pe o poteca marcata ce pleaca de langa Manastirea Colt, localitatea Rau de Mori, amplasata pe Valea Rausorului, una din portile de intrare spre Retezat.

Galerie foto Cetatea Colt din satul Suseni:

Ai vizitat Cetatea Colt?

Ce ți-a plăcut cel mai mult la Cetatea Colt?

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*