Lacul Bucura din județul Hunedoara

Fiind unul dintre cele mai mari lacuri glaciare de pe teritoriul Romaniei, Lacul Bucura se afla amplasat in Muntii Retezat, la o inaltime de 2040 metri.

Avand o suprafata de 8,90 hectare, Lacul Bucura impresioneaza anual mii de turisti veniti pentru a vizita frumusetile locului. Cu toate ca suprafata sa este de-a dreptul spectaculoasa, in realitate, acestea masoara o adancime de  aproximativ 15 metri.

Pentru a ajunge in aceste locuri este nevoie sa incecati sa colindati cateva trasee montane inscriptionate, durata lor ajungand uneori pana la 4-5 ore, pe timpul verii.

Unul dintre cele mai uzuale trasee este cel cu trecere prin Pietrele-Lacul Bucura, fiind cunoscut drept unul dintre cele mai usoare si mai scurte trasee montane. De la Pietrele va trebui sa trecem pe langa Lacul Gales, cutreierand in acest fel peisaje montane asa cum nici nu am visat.

Alte trasee la fel de populare sunt:

Lacul Bucura-Campul lui Neag (se parcurge intr-o durata de 10 ore);

Gura Apei-Lacul Bucura (destul de periculos);

Lacul Zanoaga-Lacul Bucura.

Bine de stiut:

In zona, veti putea fi cazati la pensiuni cu specific romanesc, gata sa va puna la dispozitie serviciile, devenind adevarate ghiduri de orientare zonala.

lacul-bucura-din-judetul-hunedoaraIstoric Lacul Bucura:

Obiective principale de vizitat la Lacul Bucura:

Program de vizitare Lacul Bucura:

Tarif vizitare Lacul Bucura:

În apropiere de  Lacul Bucura mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

Contact Lacul Bucura din Parcul Național Retezat:

Tel: –

Email: –

Web: –

Adresa Lacul Bucura din Parcul Național Retezat:

Localitate: –

Strada: -nr. –

GPS: –

Cum se ajunge la  Lacul Bucura:

In zona vom putea ajunge si cu ajutorul autoturismului pe traseul Hateg-Caransebes, prin Clopotiva-Grebla-Gura Zlata-Gura Apei. In tot acest timp vom putea strabate regiunea pe un drum asfaltat. Pentru a ajunge mai departe, pana la Dracsanu este nevoie sa parcurgem un drum forestier neasfaltat pe o distanta de 14 kilometri.

Galerie foto Lacul Bucura din Parcul Național Retezat:

Ai vizitat  Lacul Bucura?

Ce ți-a plăcut cel mai mult la  Lacul Bucura?

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*