Locuri turistice din România care merită vizitate:

Parcul Național Retezat din județul Hunedoara

Parcul National Retezat din judetul Hunedoara - flickr

Atunci cand incercam sa tinem o lectie de istorie turistilor nu putem uita de natura vie a Masivului Retezat.

Parcul National Retezat din judetul Hunedoara - flickr

Cu o vegetatie si fauna care te fascineaza, poti spune ca urcand acolo te afli in centrul universului, departe de praful de la oras, fiind situat pe crestele cele mai abrupte ale acestei tari. Vei avea de asemenea ocazia sa vezi cele mai frumoase pasari si animale salbatice care dainuiesc de veacuri in aceste locuri fascinante. Daca vom folosi superlativul in descrierea regiunii probabil ca nu va fi de ajuns sa descriem tot ceea ce ne inconjoara. Cu toate acestea, nu putem uita de lacurile glaciare din zona – Bucura, Tau Agatat si Zanoaga, am enumerat doar trei dintre cele mai reprezentative din regiune. Se spune adesea ca nu poti vizita intr-o saptamana atatea lacuri glaciare cate are in ascunzisurile sale Masivul Retezat. De asemenea, multi cercetatori au denumit Retezatul a avea 80 de ochi albastri, toti regasindu-se in lacurile glaciare.

In regiune iti stau la dispozitie ceas de ceas o sumedenie de pensiuni gata sa iti puna la indemna serviciile si sa iti orienteze traseul din fiecare zi, fiind adevarate ghiduri turistice.

Si cum fiecare regiune a tarii are si o legenda nu puteam uita si de cea mai reprezentativa pentru Retezat. Potrivit pastorilor se spune ca lacurile glaciare din Masivul Retezat au aparut ca urmare a unor lupte aprige organizate de-a lungul timpului. Si nu trebui sa va ganditi la luptele cu otomanii intrucat nu este cazul. Locuitorii zonei erau pradati destul de des de un capcaun destul de imens care le fura vitele in fiecare seara. De aceea, baietii tineri ai acestor locuri s-au hotarat sa il opreasca. Nu toti au reusit, majoritatea pierzandu-si viata. Doar unul dintre el a putut sa invinga capcaunul, taindu-i capul. Asa se face ca pana si capul capcaunului a luat-o la vale, transformandu-se intr-o piatra imensa, de aici luand nastere Retezatul. Mana sa la fel de mare i-a fost si ea smulsa de viteaz si aruncata printre muntii din regiune. Aceasta la intalnirea cu solul s-a transformat in apa. Se spune ca in palma dainuieste lacul Bucura, iar degetele apartin lacurilor Zanoaga, Lia, Viorica, Ana si Slavei.

Bine de stiut:

  • In regiune exista 1190 de specii de plante reprezentand o treime din cele ce se gasesc pe teritoriul patriei;

  • Aici traiesc peste 185 de specii de pasari.

[geo_mashup_map]

0 0 voturi
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vedeti toate comentariile
Distribuie: