Lacul Strachina din comuna Valea Ciorii, județul Ialomița

Lacul Strachina este situat pe Valea Ciorii, pe partea stanga a drumului DN2A Bucuresti-Constanta, in apropierea popasului Strachina.

Lacul se intinde pe o suprafata de cca. 1.000 ha, cu o lungime de 8.000 m si o latime de 220 m. Lacul este lipsit de curgere naturala spre Ialomita, fapt care conduce, in conditiile climatice uscate ale Baraganului la acumularea sarurilor spalate de apele de siroire in cuveta lacustra. Din punct de vedere fitogeografic, lacul se inscrie in subzona de vegetatie naturala a stepei mult modificata datorita agriculturii si pajistilor antropice, padurile lipsind de pe malul acestuia.

Zona prezinta o deosebita importanta ca habitat al pasarilor de apa: au fost identificate 26 de specii de pasari a caror conservare necesita desemnarea ariilor speciale de conservare, 42 de specii de pasari a caror conservare necesita o protectie stricta si18 specii de pasari de interes comunitar. Situl este important pentru populatiile cuibaritoare, in perioada de migratie si pentru iernat.

Bine de stiut:

Lacul este impartit, prin doua baraje construite pentru exploatarea in scop piscicol, in lacurile Strachina I, Strachina II si Valea Ciorii. In lacul piscicol, fauna acvatica cuprinde specii de pesti cu valoare economica.

lacul-strachina-din-comuna-valea-ciorii-bimturismIstoric Lacul Strachina din Valea Ciorii:

Obiective principale de vizitat la Lacul Strachina:

Program de vizitare Lacul Strachina:

Tarif vizitare Lacul Strachina:

În apropiere de Lacul Strachina mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

Contact Lacul Strachina din Valea Ciorii:

Tel: –

Email: –

Web: –

Adresa Lacul Strachina din Valea Ciorii:

Localitate: –

Strada: -nr.-

GPS: –

Cum se ajunge la Lacul Strachina:

Galerie foto Lacul Strachina din Valea Ciorii:

Ai vizitat Lacul Strachina?

Ce ți-a plăcut cel mai mult la Lacul Strachina?

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*