Palatul Alexandru Ioan Cuza din comuna Ruginoasa, județul Iași

Palatul domnitorului Alexandru Ioan Cuza de la Ruginoasa este un palat construit in stil neogotic in anul 1804, este situat la 62 km de Iasi.

Dupa ce a unit Principatele Romane in 1859, acesta s-a stabilit aici, aproape de inima Moldovei. Palatul a fost construit in 1811, in stil neo-gotic. Cumparata mai tarziu de Cuza, constructia a fost restaurata si decorata pe gustul sotiei lui, Elena. Dupa moartea domnitorului si a celor doi fii, Elena a parasit castelul. In 1907, ramasitele pamantesti ale lui Cuza au fost inmormantate in cripta bisericii ridicata in 1833 langa palat.

Construit in stilul neogotic, inspirat de romantismul german, Palatul de la Ruginoasa este asemanator cu Palatul Sturdza de la Miclauseni. Palatul este o cladire de forma patrata cu un etaj, avand cele patru fatade aproape simetrice, cu peroane largi si drepte si balcoane pe toate laturile sprijinite pe lespezi de piatra. Odinioara el avea si patru turnulete, care nu s-au mai pastrat in zilele noastre. Scara centrala este construita in prezent din lemn.

Bine de stiut:

Palatul lui Alexandru Ioan Cuza de la Ruginoasa a fost inclus pe Lista monumentelor istorice din judetul Iasi din anul 2004, la numarul 1484, avand codul IS-II-a-B-04238

palatul-alexandru-ioan-cuza-din-comuna-ruginoasaIstoric Palatul A.I. Cuza de la Ruginoasa:

Obiective principale de vizitat la Palatul A.I. Cuza:

Program de vizitare Palatul A.I. Cuza:

Tarif vizitare Palatul A.I. Cuza:

În apropiere de Palatul A.I. Cuza mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

Contact Palatul A.I. Cuza de la Ruginoasa:

Tel: –

Email: –

Web: –

Adresa Palatul A.I. Cuza de la Ruginoasa:

Localitate: –

Strada: -nr. –

GPS: –

Cum se ajunge la Palatul A.I. Cuza:

Galerie foto Palatul A.I. Cuza de la Ruginoasa:

Ai vizitat Palatul A.I. Cuza?

Ce ți-a plăcut cel mai mult la Palatul A.I. Cuza?

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*