Cheile Tătarului din comuna Desești, județul Maramureș

Cheile Tătarului reprezintă una dintre frumusețile naturale unice ale țării Maramureșului. Cheile Tătarului din Maramureș adună de-a lungul timpului o sumedenie de turiști impresionați de frumusețea naturală, dar și de peisajul în care acestea s-au format.

Situate în judetul Maramureș, Cheile Tătarului reprezintă una dintre cele mai importante și renumite rezervații naturale. Acestea se află amplasate foarte aproape de Baia Mare, la nici 30 kilometri distanță.

Popularizarea acestei regiuni nu a fost una intensă. Cu toate acestea, turiștii ajunși odată în aceste locuri se reintorc ori de câte ori au ocazia, cuceriți de cadrul natural unic creat de natura.

Chiar prin interiorul Cheilor Tătarului din Maramureș curge pârâul Runcu. În apropiere,  s-a început construcția unui baraj de acumulare , rămas încă nefinalizat. În cazul în care acesta va fi pus în funcțiune, Cheile Tătarului nu vor mai putea fi vizibile, fiind acoperite de ape.

cheile-tatarului-din-comuna-desesti-flickrIstoric Cheile Tătarului din satul Mara:

Obiective principale de vizitat la Cheile Tătarului:

Cheile Tătarului din Maramureș sunt singurele chei din țară care au fost săpate în andezit. Acestea au o lungime considerabilă, de câteva sute de metri, fiind înconjurate de multă verdeață, de păduri dese de foioase și conifere, dar și de o faună și vegetație extrem de variată

Program de vizitare Cheile Tătarului:

Tarif vizitare Cheile Tătarului:

În apropiere de Cheile Tătarului mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

Biserica de lemn „Sf. Paraschiva” din Desești, Rezervația naturală “Mlaștina Iezerul Mare”, Aria protejată “Creasta Cocoșului”

Contact Cheile Tătarului din satul Mara:

Tel:  –

Email:  –

Web:  –

Adresa Cheile Tătarului din satul Mara:

Localitate: satul Mara,  comuna Desești, județul Maramureș

Strada:  –

GPS: 47.7666664, 23.8500004

Cum se ajunge la Cheile Tătarului :

Pentru a ajunge la Cheile Tătarului din Maramureș este indicat să urmați fie traseul Baia Mare – comuna Deșești – satul Mara, fie vă puteți îndrepta într-acolo urmând traseul dinspre Stațiunea Izvoare – Cabana Pleșca – Poiana lui Dumitru

Galerie foto Cheile Tătarului din satul Mara:

Ai vizitat Cheile Tătarului?

Ce ți-a plăcut cel mai mult la Cheile Tătarului ?

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*