Turnul lui Sever si cetatea Severinului din orașul Drobeta-Turnu Severin, județul Mehedinți

Chiar daca Severinul pare a fi uneori uitat de turistii dornici de aventura, dar si de doritorii de lectii istorice, nu acelasi lucru il putem spune despre Cetatea Severinului, ridicata pentru a deveni cea mai importanta reduta strategica de pe Dunare.

Cel care reusea sa cucereasca cetatea Severinului reusea sa obtina accesul la pod de peste fluviu.

De-a lungul timpului cetatea a fost victima a numeroase razboaie de cucerire, menite parca sa o transforme intr-o vesnica disputa. Asa ca, de la unguri, bulgari sau turci, toti si-au dorit sa o revendice pentru importanta pe care aceasta o conferea. In acest fel, numerosi domnitori au reusit sa semneze aici cele mai importante pacte de alianta. Nu putem uita de alianta realizata de Sigismund al Ungariei sau de Bania Severinului a lui Mircea cel Batran.

Dupa cativa ani, cetatea a suferit destul de mult in fata unor atacuri cotropitoare ale turcilor. Totul a reusit sa se spulbere in anul 1524, cand un atac destul de puternic al lui Soliman Magnificul a reusit sa distruga in totalitate zidurile acesteia, din cetate ramanand doar un singur turn vertical, turn ce astazi poarta denumirea Turnul lui Sever.

Cu toate acestea, voievozilor romani le-au trebuit aproape 300 de ani pentru a recladi ceea ce a fost, tinandu-se cont de importanta pe care aceasta o conferea in fata patrunderilor straine dinspre centrul Europei.

turnul-lui-sever-si-cetatea-severinului-din-orasul-drobeta-turnu-severin-flickrIstoric Turnul lui Sever si cetatea Severinului din Drobeta-Turnu Severin:

Obiective principale de vizitat la Turnul lui Sever si cetatea Severinului:

Astazi putem admira zidurile cetatii Severinului construita dupa atacul devastator din anul 1524. Insa, ceea ce reuseste sa ne atraga atentia cu adevarat este Turnul lui Sever, ramas parca pentru a ne da de știre ca acolo, candva, a fost ridicata cu multa glorie cetatea ce strajuia la pacea sudului Romaniei, pe linia Dunarii.

Program de vizitare Turnul lui Sever si cetatea Severinului:

Tarif vizitare Turnul lui Sever si cetatea Severinului:

În apropiere de Turnul lui Sever si cetatea Severinului mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

Contact Turnul lui Sever si cetatea Severinului din Drobeta-Turnu Severini:

Tel: –

Email: –

Web: –

Adresa Turnul lui Sever si cetatea Severinului din Drobeta-Turnu Severin:

Localitate: –

Strada: -nr. –

GPS: –

Cum se ajunge la Turnul lui Sever si cetatea Severinului:

Galerie foto Turnul lui Sever si cetatea Severinului din Drobeta-Turnu Severin:

Ai vizitat Turnul lui Sever si cetatea Severinului?

Ce ți-a plăcut cel mai mult la Turnul lui Sever si cetatea Severinului?

EU IUBESC ROMÂNIA PE FACEBOOK

Lasă un comentariu...

*